SM-pronssia Espooseen!

25.03.2024

Kiekko-Espoo - Helsinki 6-5 (2-0, 2-2, 2-0, 0-3)

Lauantaina pelattiin SM-sarjan pronssiottelu, kun Kiekko-Espoon vieraaksi saapui Helsinki. Molemmilla joukkueilla oli ollut viikko aikaa päästä yli välieräpettymyksestä ja antaa tällä kaudella vielä kerran kaikkensa.

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta jo ensimmäisen viiden minuutin kohdalla kotijoukkueen Jenna Hakkarainen teki avausmaalin Minka Levanderin syötöstä. Ajassa 12:43 kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon Lulu Karttusen osumalla. Toista erää oli ehtinyt kulua kahden minuutin verran, kun vierasjoukkueen Julia Kangaskoski teki Helsingin avausmaalin ja kavensi ottelun 2-1. Kamppailu jatkui tasaisena. Erän loppuun Kiekko-Espoo sai tehtyä vielä kaksi maalia ja Helsinki yhden, joten pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 4-2 johdossa.

Kolmannessa erässä Kiekko-Espoo kasvatti johtoasemaansa laittamalla taululle lukemat 6-2. Neljännessä erässä alkoi Helsingin loppukiri. Ajassa 49:47 Adele Vuorinen kavensi pelin 6-3, ja kolme minuuttia myöhemmin Emmi Juusela laittoi renkaan Hanna Minkkisen selän taakse ja peli oli 6-4. Kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Meeri Lonka laittoi tilanteen 6-5. Kiekko-Espoo puolusti kuitenkin johtoasemaansa loppuun asti, ja näin ollen peli päättyi lukemiin 6-5 ja SM-pronssi säilyi Espoossa.

Pelin parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueelta #11 Kia Erkkilä ja Helsingiltä #14 Meeri Lonka. Ottelun päätteeksi palkittiin myös SM-sarjan kauden parhaita. Kiekko-Espoosta palkittiin vuoden tulokkaana Roosa Vuosalmi ja reiluimpana pelaajana Luana Perez sekä All stars -kentälliseen puolustaja Kia Erkkilä, keskushyökkääjä Riikka Sjögren ja maalivahti Hanna Minkkinen. Helsingin hyökkääjä Emmi Juusela valittiin niin ikään All stars -kentälliseen, minkä lisäksi palkittiin myös vuoden tuomari Oona Kuusisto.