Ensimmäinen finaaliottelu päättyi Nokian voittoon

02.04.2022
Kuva: Jani Virolainen

Naisten SM-sarjan finaalit käynnistyivät tänään, kun Kiekko-Espoo matkasi ensimmäiseen otteluun Nokian jäähalliin. Emännät veivät ensimmäisen voiton finaalisarjassa, kun ottelu päättyi Nokian voittoon lukemin 5-4 (1-2, 2-0, 1-0, 1-2).

Ottelu oli kaikin puolin tasaista vääntöä, kuten finaalissa kuuluukin olla, ja ottelu olisi voinut kääntyä voitoksi kummalle tahansa joukkueelle. Taistelu voitosta jatkui viimeisille sekunneille asti.

Kiekko-Espoo aloitti pelin vahvasti Jenna Hakkaraisen #45 johdolla. Hakkarainen #45 teki pelin kaksi ensimmäistä maalia aikaan 5:35. Nokia pystyi kuitenkin tasoittamaan pelin lukemiin 1-2 ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Heidi Mattilan #5 maalilla. Toisessa erässä Nokian puolustajat nostivat vahvasti rengasta hyökkäyspäähän asti, josta syntyi vaarallisia tilanteita ja Emmi Merelän #82 maali. Pitkälle erätauolle lähdettiin lukemissa 3-2, kun Mette Nurminen #19 vei Nokian johtoon toisen erän loppupuolella. Nokian Maija Väyrynen #15 onnistui sekä kolmannessa että neljännessä erässä maalinteossa kertaalleen. Nokia onnistui puolustamaan 4. erässä 2vs3 alivoimatilanteen, jossa Kiekko-Espoolla olisi ollut mahdollisuus ottelun tasoitukseen. Kiekko-Espoon Luana Perez #16 kavensi pelin lukemiin 5-4 upealla yläkulma maalilla, mutta tämä maali jäi pelin viimeiseksi.

Maalivahti Hanna Minkkinen #30 kommentoi peliä seuraavasti: "Saatiin odotetusti tiukka ensimmäinen finaalipeli ja nautittiin jokaisesta hetkestä jäällä. Otetaan huomiseen mukaan tiukka puolustus ja pistetään paikoista pikkuisen paremmin sisään, niin päästään iskemään ottelusarja huomenna tasoihin."

Ottelua oli tänään Nokialla seuraamassa livenä reilu 200 ihmistä. Ottelusarja jatkuu heti huomenna Kiekko-Espoon kotihallissa Tapiolassa klo 16.15. Kiekko-Espoo toivottaa kaikki juniorit ja fanit paikan päälle kannustamaan, kun kotijoukkue haluaa tasoittaa finaalisarjan kotiyleisön edessä. Saadaanko jäähalli huomenna Tapiolassa täyteen, kun finaalisarjaa pelataan Espoossa 15 vuoden tauon jälkeen?