Kiekko-Espoo otti ensimmäisen välierävoiton huiman kotiyleisön edessä

19.03.2022
Kuva: Timo Kupiainen

Kevään ensimmäinen välierä kamppailu Tapiolassa paikallisvastustaja Helsinki Ringetteä vastaan päättyi Kiekko-Espoon voittoon lukemin 7-3 (1-1, 2-0, 3-1, 1-1).

Tiedossa oli tiukkaa kamppailua ensimmäisestä kiinnityksestä haluttuun finaalipaikkaan. Ennakkoasetelmat olivat tasaiset, sillä Kiekko-Espoon ja Helsinki Ringeten keskinäisten otteluiden voitot runko- ja jatkosarjan olivat ovat menneet tasan 2-2, lisäksi välierien kenraali keskiviikko iltana 9.3. päättyi kovan väännön jälkeen 5-5 tasapeliin. Myös katsomossa oli urheilujuhlan tuntua, kun Tapiolan harjoitushallin lehtereille oli kertynyt 176 katsojaa.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi Helsingin pyörityksellä, kun Espoon pelaajat viettivät erästä kahdeksan minuuttia jäähyaition puolella. Helsinkiläisten hallinnasta huolimatta maalinteon aloitti Kiekko-Espoon Jenna Hakkarainen ajassa 7:59 tarkalla vedolla alakulmaan. Alle kaksi minuuttia tästä Helsinki Ringeten Veera Hakonen tasoitti tilanteen 1-1. Toisessa erässä Kiekko-Espoo lisäsi johtoaan lukemiin 3-1 Katariina Kurikon sivalluksella yläkulmaan, sekä Riikka Sjögrenin maalilla 3-2 ylivoimalla, joista molemmista syöttöpisteet napsahtivat Luana Perezille ja Tanja Ahoselle.

Kolmannen erän alussa Helsinki kavensi tilanteen 3-2 Minka Tiihosen maalilla. Tämän jälkeen Kiekko-Espoo otti pelin hallintaansa Jenna Hakkaraisen johdolla. Hakkarainen maalasi kolmannessa erässä kahdesti, joista toisen alivoimalla. Katariina Kurikko kasvatti Espoon johtoasemaa kolmannessa erässä vielä illan toisella maalillaan ja neljänteen erään lähdettiin tilanteesta 6-2. Viimeisessä erässä Hakkarainen viimeisteli Espoon seitsemännen maalin ja samalla neljännen täysosuman itselleen. Viisi minuuttia ennen päätössummeria Helsinki Ringeten Helmi Laivuori teki joukkueensa kolmannen maalin. Ensimmäinen välierä voitto Kiekko-Espoolle lukemin 7-3.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Helsingiltä keskushyökkääjä Tiihonen ja kotijoukkueelta hyökkääjä Hakkarainen.

Välierät jatkuvat heti huomenna, sunnuntaina 20.3., Pirkkolassa klo 12:00 Helsinki Ringeten kotiottelulla.