Runkosarja päätökseen vierasvoitolla

21.11.2021
Kuva: Santannavic

Ringeten Naisten runkosarja saatiin tänään päätökseen, ja Kiekko-Espoo varmisti kolmannen sijan 1-5 voitollaan Jyskeestä (0-0, 1-1, 0-3, 0-1).

Sunnuntain vierasotteluun lähdettiin odottavin tunnelmin, sillä jo etukäteen oli tiedossa tiukkaa vääntöä. Lisäksi Kiekko-Espoon maalissa nähtiin come-backin tehnyt #1 Meini Kärnä ja hyökkäysrivissä puolestaan debytoi eilen voittomaalin viimeistellyt #44 Emma Wood.

Sunnuntain ottelu alkoi tasaisin tunnelmin, kun ensimmäisessä erässä ei nähty maaleja kumpaakaan päähän. Molemmilla oli kova yritys, mutta puolustus blokkasi tehokkaasti vetoja. Toisessa erässä Kiekko-Espoo sai pelinhallinnan, mikä palkittiin #33 Riikka Sjögrenin suoraan syötöstä maalilla ajassa 18:59. Kiekko-Espoon hallinnasta huolimatta kotijoukkueen #2 Taru Kylä-Kaila tasoitti pelin 1-1 pujottelemalla Kiekko-Espoon kolmion ohi.

Kolmannessa erässsä Kiekko-Espoon jäähyt rikkoivat peliä, ja Jyske pääsi pelaamaan kaksi kertaa 3-2 ylivoimaa. Vierasjoukkueen puolustus ja maalivahti pelasi kuitenkin koko pelin vahvasti, eikä Jyske päässyt rokottamaan ylivoimista. Kiekko-Espoo puolestaan onnistui viimeistelemään maalipaikoista, kun #13 Katariina Kurikko ja #20 Iiris Pitko taituroivat nopeista käännöistä maalit. #16 Luana Perez vahvisti Kiekko-Espoon johtoa 1-4 lukemiin kovalla jäävedolla kolmion takaa. Neljännessä erässä Jyske pääsi hieman takaisin peliin mukaan, mutta Perez iski päivän toisen osumansa ajassa 52:55 ja viimeisteli taululle lukemat 1-5.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkue Jyskeeltä #17 Elli-Sofia Laine ja vierasjoukkue Kiekko-Espoolta #13 Katariina Kurikko.

Upean maalin viimeistellyt Iiris Pitko kommentoi peliä: "Hallittiin peliä suurimman osan ajasta ja viimeisteltiin vastustajaa paremmin. Otettiin myös paljon jäähyjä, mutta puolustus piti paketin kasassa. Ansaitut pisteet meille!"

"Puolustus ja SP (Meini) pelasi läpi pelin vahvasti ja hyökkäys teki tarvittavat maalit. Saatiin myös onnistumisia laajalla rintamalla. Vielä kun pysyttäisiin jäähyboksista pois, niin varmistaisimme ehjän 60 min pelaamisen. Hyvillä mielin lähdetään jatkosarjaan kolmannelta sijalta", Kiekko-Espoon kapteeni Tanja Ahonen kommentoi peliä.

SM-sarja jää nyt kahden viikon tauolle, jonka jälkeen pelit ja panokset kovenevat jatkosarjaan!