Kiekko-Espoo tasapeliin pääkaupunkiseudun paikallistaistossa

09.03.2022
Kuva: 002production

Arki-illan tasaisessa paikalliskamppailussa Kiekko-Espoon vieraaksi saapui Helsinki Ringette ja 60 peliminuutin jälkeen pisteet päädyttiin jakamaan ottelun päättyessä lukemin 5-5 (1-0, 2-0, 1-3, 1-2).

Ottelu oli sijoitusten valossa Kiekko-Espoon joukkueelle merkityksetön, sillä joukkue oli jo varmistanut SM-jatkosarjan toisen sijan edellisviikon kahdella RNK-voitollaan. Lisäjännitystä kohtaamiseen toi kuitenkin paikalliskamppailun ja tulevien SM-playoffien asetelmat: joukkueet saattavat kohdata toisensa uudelleen jo viikon kuluttua lauantaina 19.3. alkavissa välierissä, jotka pelataan paras viidestä -systeemillä. Vastakkain olivat myös SM-jatkosarjan helmikuun kuukaudenpelaajat, Kiekko-Espoon maalivahti Hanna Minkkinen ja Helsinki RIngeten Emmi Juusela, jotka päätyivät ensimmäistä kertaa SM-sarjan historiassa jakamaan kuukauden pelaaja -tittelin yleisöäänestyksen ja joukkueäänestyksen mennessä tasan.

Kiekko-Espoo sai otteluun terävämmän alun ja ajassa 10:15 lähestulkoon satapäinen kotiyleisö sai ensimmäisen kerran juhlan aihetta, kun Kiekko-Espoon Minka Levander laukoi renkaan kämmenkulmalta maaliin näyttävän rakentelun päätteeksi. Toisessa erässä pökköä pesään lisäsi Riikka Sjögren, joka sai kunnian siirtää renkaan lähestulkoon tyhjään maaliin Helsingin puolustuksen seikkaillessa. Kolmannesta maalista vastasi puolestaan ensimmäistä SM-sarjakauttaan pelaava Mona Malk, joka oli kärppänä paikalla riparissa, kun Helsingin maalivahti Mona Rytkönen onnistui torjumaan ensin Iiris Pitkon läpiajon, mutta ei enää ehtinyt pysäyttämään sitä seurannutta Malkin vetoa.

Toinen puolisko oli puolestaan peilikuva ensimmäisestä: Helsinki heilutti tahtipuikkoa Kiekko-Espoon hakiessa peliään. Yleisö saikin jo ensimaistiaisen todellista playoff-tunnelmaa, kun Helsinki onnistui kirimään tasatilanteeseen 4-4 Vivica Anderssonin (2), Veera Hakosen ja Meeri Lonkan maaleilla. Vain reilu minuutti tästä, ja Jenna Hakkarainen vei kotijoukkueen jälleen maalin karkumatkalle. Täysi pistepotti jäi kuitenkin saamatta, kun rengas pomppasi oman pelaajan luistimesta maaliin kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun päättymistä. Kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut paikoissa viimeisillä minuuteilla, loppulukemiksi kirjattiin 5-5.

"Peli oli todella kaksijakoinen, kuten lukemistakin saattaa päätellä. Ensimmäiset kaksi erää hallitsimme selkeästi peliä, kun taas toinen puolisko ja etenkin kolmas erä oli Helsingin. Kopissa juteltiin joukkueen kanssa pelin jälkeen, että pleijareissa menestyminen vaatii ehjää 60 minuutin peliä - tämä oli äärimmäisen hyvä osoitus meille siitä. Tämä oli oikein hyvä aika maksaa oppirahoja, niin varmasti riittää nälkää kevään peleihin" summasi Kiekko-Espoon pelaajarosterista vielä tänään uupunut Katariina Kurikko.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Helsingiltä maalivahti Rytkönen ja kotijoukkueelta keskushyökkääjä Levander.

SM-ringetteä pelataan seuraavan kerran Tapiolassa välierien merkeissä, kun SM-pudotuspelit alkavat lauantaina 19.3. Kiekko-Espoon välierävastustaja ja ohjelma tulevat ratkeamaan tulevana viikonloppuna.