Helsinki tasoittaa otteluvoitot 1-1 tilanteeseen

20.03.2022
Kuva: weheartringette

Toinen välieräottelu Helsingin ja Kiekko-Espoon välillä päättyi 8-3 (1-0, 1-2, 2-0, 4-1) Helsingin voittoon ja näin Helsinki tasoitti otteluvoitot 1-1 tilanteeseen.

Sunnuntain ottelu lähti tiukoissa tunnelmissa käyntiin ja renkaasta saatiin taistella todenteolla. Helsinki aloitti maalinteon ajassa 6:19 #20 Laivuoren maalilla, jonka jälkeen molemmat joukkueet pystyivät luomaan maalipaikkoja, mutta ensimmäisessä erässä ei nähty enempää maaleja.

Toista erää ehdittiin pelata vain reilut kolme minuuttia, kun Helsinki rokotti alivoimalla siirtäen pelin 2-0 tilanteeseen. Kiekko-Espoo laittoi toista vaihdetta silmään ja pystyi tasoittamaan pelin ennen pitkää erätaukoa #16 Perezin ja #45 Hakkaraisen osumilla.

Pitkän erätauon jälkeen Kiekko-Espoon taistelutahto jäi pukuhuoneeseen ja renkaanhallinta menetettiin kotijoukkueelle. Kolmannen erän ensimmäinen maali tuli pitkän pyörityksen päätteeksi, kun #66 Tiihonen vei Helsingin 3-2 johtoon. Vain hetkeä myöhemmin Tiihonen iski päivän toisen osumansa 3-2 ylivoimalla. Samoissa tunnelmissa mentiin loppupeli, kun Kiekko-Espoon hyökkäykset eivät tuottaneet tulosta ja Helsinki pääsi rokottamaan vierasjoukkueen virheistä useaan otteeseen. Näin ollen pisteet jäivät Helsinkiin lukemin 8-3.

Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueelta loistavan pelin pelannut maalivahti #1 Mona Rytkönen ja vierasjoukkueelta vahvasti puolustus- sekä hyökkäyspäässä pelannut #13 Katariina Kurikko.

"Tänään otettiin jäähyjä ratkaisevilla hetkillä, joiden takia ei pystytty pelaamaan ehjää 60 minuuttista. Helsinki pääsi myös rokottamaan virheistämme, jotka näkyivät tulostaululla. Ensi viikon peleihin täytyy lähteä parantamaan erityisesti renkaanhallintaa, sekä hioa kuviot kuntoon hyökkäyspäähän." kommentoi Kiekko-Espoon kapteeni #7 Tanja Ahonen.

Ottelusarja jatkuu ensi viikon lauantaina Tapiolassa klo 15.45. Tervetuloa kannustamaan siniset toiseen voittoon!