Helsinki vei pisteet pääkaupunkiseudun paikallistaistosta

01.10.2022

Kiekko-Espoon viikonlopun ensimmäinen kotipeli alkoi juhlallisuuksilla, kun Espoon Kiekkoseura palkittiin Olympiakomitean Tähtiseuramerkillä. Itse ottelu käynnistyi sähäkästi, kun kotijoukkueen Katariina Kurikko pujotteli renkaan maaliin jo ajassa 0:34. Helsingin Veera Hakonen pääsi erän puolivälissä kotijoukkueen puolustuksen keskelle ja iski joukkueensa tasoitusmaalin. Vierasjoukkue siirtyi erässä vielä 2-1-johtoasemaan.
Toisessa erässä Kiekko-Espoo pääsi pitkiin hyökkäyksiin, mutta maalinteossa onnistui vain Helsinki. Vierasjoukkueen kolmannen maalin teki Emmi Juusela, joka taituroi renkaan syötöstä verkkoon pikaisella kosketuksella. Helsingin neljäs maali oli niin ikään taitavan kulmasyötön ansiota, kun Emmi Juuselan syöttö tavoitti Helmi Laivuoren. Pitkälle erätauolle siirryttiin näin ollen vierasjoukkueen johtaessa 4-1.
Kotijoukkue aloitti kolmannen erän jäähyillen, ja Helsinki pääsi täten pitkiin pyörityksiin hyökkäyspäässään. Yrityksistä huolimatta Kiekko-Espoon maali ei soinut erässä kuin kertaalleen, minkä lisäksi kotijoukkueen Katariina Kurikko iski päivän toisen maalinsa.
Ottelun viimeisessä erässä puolestaan vierasjoukkue istui jäähyaitiossa useaan otteeseen tarjoten kotijoukkueelle kahdenkin pelaajan ylivoimatilanteita. Paikoista huolimatta Kiekko-Espoo ei onnistunut enää tasoittamaan peliä. Helsinki sen sijaan lisäsi johtoaan vielä kahdella maalilla vieden täten ottelun nimiinsä luvuin 7-2.
Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittiin molemmat maalit tehnyt Katariina Kurikko, joka kuvaa ottelun tunnelmia seuraavasti:
"Tänään Helsinki oli parempi kentän joka osa-alueella ja ansaitsi kyllä voiton. Me ei päästy omalle tasolle oikein missään kohtaa peliä, mistä myös valitettavasti loppulukemat kertovat. Otamme tämän herätyksenä ja uskallan luvata, että huomenna nähdään varmasti sisuuntunut Espoon joukkue."
Vierasjoukkueen parhaana pelaajana palkittiin varmaa peliä pelannut maalivahti Mona Rytkönen. Kiekko-Espoo palaa Tapiolan jäälle jo huomenna, kun vastaan asettuu tasapisteissä majaileva Lahti.