Hopeaa Espooseen

06.04.2022
Kuva: Jani Virolainen

Kiekko-Espoo lähti selkä seinää vasten taistelemaan voitosta Nokialle keskiviikkoiltana. Tiukan ottelun nimiinsä vei kotijoukkue Nokia voittaen ottelun 6-5 (1-0, 2-1, 2-4, 1-0) ja näin ollen SM-kultaa Nokialle.

Nokian jäähalliin oli keskiviikkoiltana löytänyt 310 katsojaa ja tunnelma oli sen mukainen. Ottelu lähti käyntiin nopeasti Nokian tehdessä avausmaalin, kun peliä oltiin pelattu alle viisi minuuttia. Molemmilla oli maalipaikkoja, mutta tämä jäi erän ainoaksi.

Pelin toista maalia odotettiin toisen erän puoleen väliin asti, kun Nokia pääsi karkaamaan jo 2-0 johtoon. Tästä kaksi minuuttia myöhemmin ajassa 10:36 Kiekko-Espoon hyökkääjä Jenna Hakkarainen iski renkaan etukulmasta maaliin Neea Virtasen syötöstä. Erän loppuun Nokia sai vielä kasvatettua maalieron pitkälle erätauolle 3-1.

Pitkältä erätauolta kentälle saapui voitontahtoinen espoolaianen lauma. Kolmannen erän alkuun Nokia sai nopean alun ja johti ottelua jo 4-1. Tästä lauma ei kuitenkaan lannistunut vaan 20 sekuntia myöhemmin joukkueen kapteeni Tanja Ahonen kavensi ottelun lukemiin 4-2. Tästä alle minuutti myöhemmin Nokia sai tehtyä vielä 5-2 maalin. Sitten alkoi Kiekko-Espoon taistelu. Ensin maalin perukoille renkaan iskee Katariina Kurikko, sitten Jenna Hakkarainen ja vielä toistamiseen Katariina Kurikko.

Neljänteen erään lähdettiin tiukassa siis tiukassa 5-5 tilanteessa. Nokia teki erän alussa ratkaisumaalin. Kovasta paineistuksesta huolimatta Nokia piti johdon loppuunasti ja voitti Suomenmestaruuden ottelu voitoin 3-0.

"Kaikki annettiin tänään. Lopputulos ei ollut sitä mitä haettiin ja pettymystä ei voi kieltää. Olen kuitenkin todella ylpeä joukkueestamme. Noustiin rinnalle 5-2 tuloksesta ja taisteltiin minuuteille asti, mutta se riitti tänään 6-5 lopputulokseen." joukkueen varakapteeni Riikka Sjögren kommentoi.

"Päivä oli pitkä, mutta pelissä keskittyminen oli oikeissa asioissa. Taistelimme voitosta ihan viime sekunneille asti ja peli olisi voinut kääntyä kummalle vain. Täytyy olla ylpeä tästä suorituksesta ja koko kaudesta." joukkueen päävalmentaja Eevi Kaasinen kiteyttää.

Kiekko-Espoolta palkittiin hyökkääjä Jenna Hakkarainen Petra Ojaranta-palkinnolla.

Kiekko-Espoo kiittää faneja, tukijoita, junioreita ja kaikki kaudella matkassa mukana olleita ja onnittelee Nokiaa SM-kullasta.