Pitko: "EKS mahdollistaa tosi hyvin pelaajan kehittymisen ja pelaajapolun juniorista edustusvaiheeseen."

09.06.2020
Kuva: Jouni Valkeeniemi
Kuva: Jouni Valkeeniemi

Kiekko-Espoo ringeten hyökkäyksessä jatkaa tulevalla kaudella jatkosopimuksen kirjoittanut joukkueen nuoriso-osastoon kuuluva Iiris Pitko, 20. Iiris siirtyi Vantaan ringette Walapaisista Espooseen B-juniori-ikäisenä ja on edustanut nyt EKSiä 5 vuotta. Hänellä käynnistyy toinen kausi naisten SM-joukkueessa.

Oon viihtynyt EKSissä tosi hyvin, sillä EKS on tosi hyvin organisoitu seura ja meillä on hyvä yhteishenki, sekä hyvä tekemisen meininki. Lisäksi EKS mahdollistaa tosi hyvin pelaajan kehittymisen ja pelaajapolun juniorista edustusvaiheeseen.

20-vuotias hyökkääjä opiskelee Helsingin Yliopistossa ja yhdistää opiskeluihin SM-tasolla harjoittelemisen ja pelaamisen.

- Pelaamisen ja opiskelun yhdistely on välillä ollut rankkaakin, mutta myös tosi palkitsevaa. Kalenterin käyttö ja päivien aikataulun suunnittelu etukäteen on auttanut paljon. Olen aina tykännyt siitä että on paljon tekemistä ja menoa, eli oikeastaan tosi hyvä että välillä pääsee myös tuulettamaan ajatuksia jäällä ja keskittymään pelkästään treenaamiseen, Pitko kertoo. 

Viime kausi on taputeltu ja nyt katseet on jo käännetty kuluvaan kauteen, niin yhteis- kuin omatoimiharjoitteluunkin. 

Viime kausi jäi harmillisesti kesken, joten halu näyttää ja kehittyä on kasvanut. Joukkue on hitsaantunut yhteen entisestään ja on siistiä päästä tavoittelemaan mestaruutta.

- Omana tavoitteena on kehittyä monipuolisesti pelaajana, aion etenkin keskittyä tänä kesänä räjähtävyyteen ja nopeuteen, mutta myös mahdollisimman monipuoliseen treenaamiseen, Pitko pohdiskelee kesän tavoitteitaan. 

Pitkon lisäksi Kiekko-Espoon lisäksi sopimuksen ovat kirjoittaneet: Milla Laakso, Camilla Lepistö, Neea Virtanen, Luana Perez, Riikka Sjögren ja Jasmiina Lehtinen. 

Seuraavat pelaajasopimukset julkaisemme tällä viikolla.