Pisteet jäi Espooseen hienon kotiyleisön edessä

03.10.2021

Kiekko-Espoon kauden toinen kotiottelu aloitettiin palkitsemalla Ringetteliiton ansiomerkillä seuran pitkäaikainen vaikuttaja Vesa Lönngren, joka on ollut edistämässä ringetteä niin seuratasolla kuin maajoukkuetasollakin. Hän on ollut pitkään mukana mahdollistaen monen lapsen ja nuoren kasvamisen sekä kehittymisen niin ihmisenä kuin pelaajanakin. Iso kiitos ja suuret onnittelut Vesa!

Kiekko-Espoon kotihalliin vieraaksi saapui sunnuntaipäivän kunniaksi Tampereen Ilves. Otteluun kutsuvieraina olivat seuramme G14-joukkue, joka jaksoi pitää meteliä katsomossa koko pelin ajan! Ottelu päättyi Kiekko-Espoon voittoon lukemin 8-2 (3-1, 1-0, 2-1, 2-0).

Peliä ei oltu ehditty pelaamaan kuin reilu minuutti kuin Kiekko-Espoon pelaaja sai rangaistuksen. Tämän Ilves hyödynsi nopeasti upottamalla jäänuoliaisen Espoon verkkoon. Kiekko-Espoolta kesti lähes kymmenen minuuttia ryhdistäytyä, ennen kuin pakka saatiin kasaan ja tuloksia alkoi syntyä. Ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueelle kuitenkin numeroin 3-1. Ensimmäisessä erässä oli havaittavissa tuomareiden tarkka linja pitää peli puhtaana, molemmille joukkueelle kirjattiin kolme 2 min rangaistusta ensimmäisessä erässä.

Toinen erä oli päästä päähän poukkoilevaa ja rauhatonta peliä molemmilta joukkueilta. Erässä tehtiinkin vain yksi maali kotijoukkueen toimesta. Toinen erä oli myös rikkonainen, sillä rangaistusaition ovi oli avoinna neljästi, tasapuolisesti molemmille joukkueille. Pitkälle erätauolle siirryttiin lukemissa 4-1.

Kolmas erä pelattiin Espoon hallinnassa. Kiekko-Espoolla oli lukuisa maalipaikkoja, joita ei kuitenkaan pystytty hyödyntämään vaan Espoo sortui useasti turhiin syöttelyihin. Espoo oli selkeästi erätauolla päättänyt keskittyä enemmän pelin karvaamiseen ja pelata kurinalaisempaa peliä, ennakoimalla tarkemmin vastustajan peliä. Kolmannessa erässä nähtiin kaikkiaan kolme maalia, kaksi Kiekko-Espoolle ja yksi Ilvekselle.

Neljännessä erässä Ilveksen pelin tempo alkoi painamaan jaloissa ja pelaajat olivat useaan otteeseen potkun jäljessä tilanteissa ja tämä näkyi joukkueen rangaistuksina ja se pelasikin lähes puolet erästä vajaalla. Espoo sortui neljännessä erässä edelleen "hiomaan syöttökuvioitaan" maalineduspelissä, ja onnistui maalinteossa vain kahdesti.

Ottelun parhaimpina pelaajina palkittiin Kiekko-Espoolta 4 + 2 maalia tehnyt Jenna Hakkarainen ja Ilveksen molemmat maalit tehnyt Jenni Viinamäki. Nälkäisimmät pelaat palkittiin Guidoksen pizzalahjakortilla, Kiekko-Espoon ensimmäisen SM-ottelunsa pelannut Hillevi Holmström ja Ilveksen Sara Heimola.

- Tähän vaiheessa kautta kun mennään, niin pelasimme parhaiten kokonaisena joukkueena tänään. Tehokkaalla hyökkäys- ja keskialueen karvauspelillä saimme käännettyä pelin vastustajan pelipäätyyn ja pidettyä painetta vastustajan päädyssä. Vielä meillä on vähän pelikuvioiden viilaamista, jotta saadaan hyödynnettyä kaikki maalintekopaikat. Mutta onhan tässä vielä aikaa kun ollaan niin sarjan alussa menossa, kommentoi Kiekko-Espoon puolustaja Emma-Julia Wood.

Ottelua oli paikan päällä seuraamassa hienot 112 katsojaa, ja innokkaita junioreita. Pakkohan se on myöntää, että pelaaminen saa uuden kimmokkeen, kun katsomossa on yleisöä, jatkaa Wood.

Ensi viikon lauantaina joukkue matkaa Vuosaareen, jossa vastassa on Helsinki ringette - tule paikan päälle tai katso ottelu Ruudusta klo 13:00 lähtien! Seuraava Kiekko-Espoon kotiottelu pelataan lauantaina 16.10. klo 15:15, kun vastaan luistelee RNK Flyers. Tervetuloa!