Jännitysnäytelmä Espoossa

17.10.2020

Ringeten edustusjoukkue jatkaa edelleen SM-sarjan kärjessä ainoana tappiottomana joukkueena, kun ensimmäinen kierros on saatu päätökseensä. Lauantaina yleisö sai todistaa todellista jännitysnäytelmää Tapiolassa, kun vastaan luisteli NoU Nokialta. Ratkaisua saatiin odottaa ihan viimeiseen asti, jolloin Kiekko-Espoo onnistui tasoittamaan pelin ja tekemään ratkaisumaalin. Loppulukemat kirjattiin lopulta kotijoukkueen hyväksi lukemin 6-5 (1-1, 2-2, 1-1, 2-1).

Ottelusta osattiin odottaa tasaväkistä vääntöä kahden taitavan joukkueen välillä, mutta Nokia tuli kuitenkin peliin selkeästi terävämmin tehden ottelun ensimmäisen maalin jo ajassa 00.35. Espoon #16 Luana Perez toi kuitenkin joukkueensa tasoihin ajassa 7.21 hienolla haastolla suoraan maalille ja viimeistelykin oli upea.

Ottelu eteni tasaväkisissä merkeissä joukkueiden tehdessä maaleja vuorotahtiin. Espoo teki kaksi tärkeää maalia juuri ennen pitkälle erätauolle lähtöä, joten tauolle lähdettiin lukemissa 3-3.

Ottelun kolmanteen erään Nokia tuli jälleen terävästi ja pääsi maalintekoon jälleen ensimmäisessä vaihdossa, kun kolmatta erää oli pelattu 27 sekuntia. Kiekko-Espoon viimeistely takkusi aika ajoin, jonka lisäksi vastustajan maalilla pelannut Kaisa Katajisto otti hyviä koppeja. Viimeiseen erään lähdettiin siis tiukasta 4-4 tilanteesta.

Neljännessä erässä Nokian Jenni Linnamäki vei joukkueensa johtoon ajassa 48.06. Ajassa 52.03 kotijoukkueen #88 Ira "Ipa" Merivaara toi kuitenkin joukkueensa tasoihin, joten yleisö sai jännittää ottelua loppuun asti. Ajassa 59.08 #33 Riikka "Risu" Sjögren teki ratkaisumaalin, vaikka Nokia lopussa yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia.

Loppulukemiksi kirjattiin siis 6-5 kotijoukkueen hyväksi ja Kiekko-Espoo jatkaa SM-sarjan kärjessä ainoana tappiottomana joukkueena, kun ensimmäinen kierros on saatu päätökseensä. Ottelun parhaina palkittiin Nokialta #96 Kaisa Hurske ja kotijoukkueelta puolestaan hienon pelin pelannut #13 Katariina Kurikko.

Lauantaina 24.10 Kiekko-Espoo suuntaa Lapinlahdelle vierasotteluun. Ensi sunnuntaina 25.10 joukkue puolestaan saa Tapiolaan vastaansa Blue Ringsin. Ottelu alkaa kello 17:00 - tervetuloa nauttimaan vauhdikkaasta ringetestä!