Kiekko-Espoo finaaliin 15 vuoden jälkeen!

27.03.2022
Kuva: Timo Kupiainen

Lauantain voitto Tapiolassa antoi Kiekko-Espoolle avaimet ratkaista finaalipaikka sunnuntain pelissä Pirkkolassa. Ottelu päättyi Kiekko-Espoon voittoon jatkoajalla 4-5 (0-1, 2-1, 1-2, 1-0, ja. 0-1)-

Helsinki lähti otteluun selkä seinää vasten ja se näkyi myös pelissä; he olivat valmiita pistämään itsestään kaiken likoon voiton eteen. Kiekko-Espoo lähti otteluun hyvällä ja luottavaisella mielellä ilman paineita.

Kiekko-Espoo aloittikin maalinteon ajassa 11:37, kun Katariina Kurikko laittoi renkaan verkon perukoille Tanja Ahosen sekä Riikka Sjögrenin syötöistä. Toisessa erässä Kiekko-Espoo siirsi tilanteen 0-2, kun Jenna Hakkarainen laukoi yläpesään Minka Levanderin syötöstä. Helsinki ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan kavensi ottelun ensiksi 1-2. Erän lopussa he tasoittivat ottelun 2-2. Erätauolle lähdettiin siis tasatilanteessa.

Kolmannessa erässä tasainen kamppailu jatkui ja jännitystä oli ilmassa. Jenna Hakkarainen siirsi Kiekko-Espoon 2-3 johtoon Kia Erkkilän ja Minka Levanderin syötöistä. Rummutus jatkui ja vain hetkeä myöhemmin Riikka Sjögren laukoi rinkulan maaliin ja siirsi Kiekko-Espoon 2-4 johtoon. Helsinki kuitenkin jatkoi kamppailua ja kolmannen erän lopussa Emmi Juusela kavensi ottelun 3-4.

Neljännessä erässä peli olisi voinut kääntyä miten vaan. Ajassa 11.57 Helsingin Minka Tiihonen tasoitti pelin 4-4 ja varsinainen peliaika päättyi näissä lukemissa. Jäänajon jälkeen lähdettiin ratkomaan peliä äkkikuolemalla.

Kiekko-Espoolla oli rauhalliset otteet heti jatkoerän alusta saakka ja tiedettiin, että yhdellä vedolla joka menee maaliin, ratkaistaisiin finaalipaikka 15 vuoden tauon jälkeen Espooseen.

Jatkoaikaa ehti kulua kaksi minuuttia, kun Jenna Hakkarainen sai Kia Erkkilältä syötön hyökkäyspään sinisen yli. Hakkarainen haastoi röyhkeästi keskilinjan yli ja veto ohitti Helsingin nuoren maalivahdin Mona Rytkösen.

Valmentajan Jouni Levanderin kommentit pelin jälkeen:

"Koko joukkueelta äärettömän hyvää taistelua. Neljännessä erässä alettiin hieman liikaa varmistelemaan, jolloin päästimme Helsingin vielä peliin mukaan. Jatkoerään lähdimme luottavaisin mielin ja hieno palkinto saatiin ajassa 62.40."

Kiekko-Espoo on siis finaalissa! Ensimmäimen finaali pelataan Lauantaina 2.4. Finaalin vastustaja ratkeaa viimeistään keskiviikkona.