Kiekko-Espoo haki voiton Järvenpäästä sunnuntain ottelussa

16.10.2022

Kiekko-Espoo haki voiton Järvenpäästä lukemin 4-11 (2-1, 1-2, 1-4, 0-4)
Ensimmäisessä erässä Kiekko-Espoo jäi täysin telineisiin, kun puolestaan kotijoukkue tuli otteluun selvästi valmiimpana. Haukat rokottivat Espoon huolimattomuusvirheistä ja siirtyivät nopeasti 2-0 johtoon. Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan kotijoukkueen hallintaa, vaikka Jenna Hakkarainen onnistuikin kaventamaan pelin 2-1 lukemiin.
Toisessa erässä Haukat pääsivät vielä nopean hyökkäyksen päätteeksi lisäämään johtoasemaansa, ennen kuin Kiekko-Espoo alkoi herätä peliin mukaan. Toinen erä oli jäähyrikas, ja Espoon Minka Levander viimeistelikin Espoon 3-2 -kavennusmaalin kahden pelaajan ylivoimalla. Juuri ennen erätaukoa Luana Perez toi vielä joukkueensa tasoihin tarkalla laukauksella etuyläkulmaan.
Pitkältä erätauolta palasi selvästi sisuuntunut Kiekko-Espoo, joka aloitti kolmannen erän terävästi Fanny Impilän iskiessä vierasjoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 30:22. Johtoasemasta Espoo ei enää luopunut, vaan iski erään vielä kolme maalia. Hakkarainen ja Perez onnistuivat maalinteossa jo toistamiseen, sekä myös Tanja Ahonen viimeisteli maalin edestä hienon kuvion päätteeksi. Haukkojen onnistuttua myös kertaalleen läpiajosta, viimeiseen erään lähdettiin lukemista 4-7.
Neljännessä erässä Kiekko-Espoon vauhti ei hyytynyt, vaan peli pyöri lähinnä kotijoukkueen puolustuspäädyssä. Kiekko-Espoolta osuivat vielä Riikka Sjögren tarkalla laukaksella, sekä Perez ja Hakkarainen viimeistellen samalla hattutemppunsa.
Ottelun parhaana palkittiin Kiekko-Espoolta tehopisteet 1+6 kerännyt Sjögren ja Haukoilta kaksi maalia viimeistellyt Emilia Tuominiemi.