Kapteeni Laakson mietteitä tulevasta

25.05.2020

Menneellä kaudella EKS Ringeten naisten SM-joukkueessa pelannut ja kapteenin C-kirjainta jo useamman vuoden kantanut maajoukkuepuolustaja, 27, Milla Laakso on tehnyt jatkosopimuksen Kiekko-Espoo ringeten kanssa.  

Kaudesta 2020-2021 tulee ensimmäinen, kun ringeten SM-joukkue pelaa Kiekko-Espoo nimellä ja pelipaidoilla, mutta tästä Laakso on hyvillä mielin. 

Ensi kauteen vedetään uudet pelipaidat päälle ja pelataan meille uutta seuraa, Kiekko-Espoota, edustaen. Itsellä on sellanen fiilis, että uusi seurayhteisö tuo lisää virtaa ja hyvää boostia meidän joukkueelle.

Kausi päättyi poikkeusoloihin juuri ennen välierien käynnistymistä, ja viime kauden joukkue joutui ison pettymyksen äärelle, muiden joukkue- ja yksilölajien kanssa. Kuitenkin katseet ovat jo suunnattuna tulevaan ja uuden kauden rakentaminen on käynnissä. 

- Odotukset tulevaan kauteen on jo alkanut. Viime kausi keskeytyi välierien kynnyksellä, joten näyttämisen halua löytyy, Laakso toteaa. 

SM-sarjaan lähdetään nyt toista kautta uudella sarjasysteemillä, jossa syys- ja marraskuun välisenä aikana pelataan kahdeksan joukkueen kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen 1-6 sijoittuneet joukkueet jatkavat SM-jatkosarjaan. Sijoille 7 ja 8 sijoittuneet jatkavat puolestaan SM-karsintasarjaan. 

Mitkä joukkueet aloittavat SM-sarjassa jää vielä nähtäväksi. Harmillisesti Hyvinkää joutui luopumaan sarjapaikastaan pelaajapulan vuoksi, kun pelaajaliikennettä pääkaupunkiseudulla oli poikkeuksellisen paljon. 

Hyvinkää Ringeten sarjapaikkaa on tarjottu Ykkössarjan kolmanneksi sijoittuneelle Ilves Ringetelle, joka noussee tulevalle kaudelle pelaamaan SM-sarjaa vuosien tauon jälkeen.