Kiekko-Espoo pronssiotteluun

17.03.2024

Kiekko-Espoo - NoU 2-3 ja. (0-1, 0-0, 1-1, 1-0, 0-1)

Välieräsarjan kolmas ja viimeinen ottelu pelattiin lauantaina, kun Nokia saapui Tapiolaan Kiekko-Espoon vieraaksi. Pelissä oli mukana kovat panokset, sillä Kiekko-Espoo oli viime viikonlopun kahden tappion jälkeen tulos tai ulos -tilanteessa, kun vastaavasti Nokialla oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka.

Ensimmäinen erä oli selvää Nokian hallintaa, ja pelin painopiste oli Kiekko-Espoon puolustuspäässä. Nokia onnistuikin lataamaan pelin ensimmäisen maalin Kiekko-Espoon verkkoon ajassa 4:33. Jäähyjä sateli molemmille joukkueille rikkoen pelin kulkua. Alun myllytyksen jälkeen Kiekko-Espoo lähti toiseen erään sisuuntuneena, ja maalipaikkoja alkoi vihdoin syntyä. Pitkälle erätauolle lähdettiin kuitenkin edelleen 0-1 tilanteessa.

Peli jatkui kolmennessa erässä tasaisena vääntönä molempien joukkueiden onnistuessa maalinteossa kertaalleen. Heti viimeisen erän alkuun Kiekko-Espoo onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin kutkuttavaan 2-2 -tasatilanteeseen Minka Levanderin #93 yllättävällä laukauksella.

Kumpikaan joukkue ei saanut tehtyä tarvittavaa voittomaalia, joten taistelu eteni jälleen jatkoajalle. Ottelu ratkesi lopulta ajassa 66:21, kun Nokian Jenni Linnamäki #20 vetää napakan vedon Kiekko-Espoon verkkoon.

Nokia jatkaa siis kauttaan finaalipeleihin, kun taas Kiekko-Espoo joutuu tyytymään pronssiotteluun, joka pelataan ensi lauantaina Helsinkiä vastaan Tapiolassa.