Kiekko-Espoo ry:n junioreiden kotiottelut pelataan tyhjille katsomoille

11.09.2020

Tiedote 11.9.2020

Kiekko-Espoo ry on päättänyt osaltaan pienentää riskiä koronaviruksen 'toisen aallon' leviämiseen ja tartuntatapauksille altistumiseen. Käytännön toimenpiteenä kaikki seuran junioreiden maksuttomat jääkiekko ja ringette sarja- ja harjoitusottelut pelataan ilman yleisöä. Kyseessä on erityisesti määräaikainen turvaamistoimenpide ja toivomme sitoutumista ja ymmärrystä tälle harrastuksen seuraamisen iloa rajoittavalle toimenpiteelle. Toivomme lämpimästi myös että vierasjoukkueittemme kannattajat noudattavat tätä määräaikaista rajoittamistoimenpidettä, eivätkä saavu espooseen paikan päälle otteluita katsomaan.

Jääurheilun piirissä viime aikoina esiin nousseet tartunnat ja altistumiset, jotka ovat kohdanneet myös Kiekko-Espoon joukkueita antoivat sysäyksen erityisjärjestelyyn. Seuralla ja sen joukkueilla ei valitettavasti ole resursseja toteuttaa ja valvoa sekä joukkueiden että yleisön kaikkia turvajärjestelyjä täysimääräisesti tämänhetkisen koronaviruksen epidemiatilanteen vaatimalla tasolla. Pidämme erityisen tärkeänä pyrkiä varmistamaan osaltamme kaikin käytettävissä olevin keinoin sarjakauden läpiviennin näissä vaativissa olosuhteissa ja keskitymme siten ottelutapahtumissa pelaajien ja toimihenkilöiden turvajärjestelyjen aukottomaan toteuttamiseen.

Joukkueille jaetaan jääkiekkoliiton ohjeistukset otteluiden striimaamiseksi ja joukkueet itse päättävät mahdollisuuksistaan näiden ohjeiden mukaisesti striimata otteluita kotona katsottavaksi sekä tiedottavat pelaajien kotijoukkoja ja vastustajiaan tästä mahdollisuudesta.

Poikkeuksena tästä päätöksestä on 12.-13.9. pelattava U12 jääkiekkoturnaus Leppävaarassa, jossa järjestäjällä on valmiina turnaustapahtuman erillinen turvallisuussuunnitelma ja varattuna riittävästi henkilökuntaa toteuttamaan turvajärjestelyt sekä valvomaan kaikkien suositusten ja ohjeiden noudattamista ja puuttumaan niiden mahdollisiin laiminlyömisiin niin joukkueiden kuin mahdollisten katsojienkin osalta.

Naisten liigan ja Ringeten SM-sarjojen (sekä miesten Mestis) otteluita toimenpide ei koske, koska tilaisuudet ovat maksullisia ja näissä tapahtumissa on järjestyksenvalvojat toteuttamassa turvajärjestelyjä ja ylläpitämässä suositusten noudattamista myös yleisön osalta. Ko joukkueet tiedottavat oman toimintansa osalta turvajärjestelyt ottelutapahtumissaan, ks mm:

https://www.kiekko-espoonaiset.fi/l/turvallisuus-kiekko-espoo-naisten-kotiotteluissa/

Pahoittelemme osaltamme tilannetta, mutta koemme että tällä määräaikaisella ja verraten lyhyellä erityisjärjestelyllä edesautamme lasten ja nuoren katkeamatonta harrastamista ja nopeampaa palaamista normaaliin jääurheilun juhlatunnelmaan myös paikan päällä halleissa ja katsomoissa myös junioriotteluissa.

--

Ystävällisin terveisin

Kiekko-Espoo Ry