Kiekko-Espoo taipui Nokialle 4. välierässä

21.03.2021

Tänään pelattiin neljäs välieräsarjan peli Espoossa. Kiekko-Espoon kovasta loppurutistuksesta huolimatta peli päättyi Nokian voittoon 4-8 (1-3, 1-4, 0-1, 2-0). Täten Nokia jatkaa SM-finaaleihin, jossa vastaan luistelee Lapinlahti. Kiekko-Espoo puolestaan taistelee pronssiottelussa Raisiota vastaan.

Nokia aloitti pelin vahvasti ja laukoi ensimmäiset kaksi maalia Espoon päätyyn. Espoon ykkösketju vastasi puolestaan Espoon ensimmäisestä maalista ajassa 9:29, maalintekijänä Riikka Sjögren. Espoolla oli monia hyviä maalintekopaikkoja, mutta Nokian maalissa pelannut Katajisto teki huolellista työtä ja ensimmäinen erä päättyi Nokian 1-3 johtoon.

Toiseen erään Espoo vaihtoi maalivahdiksi Hanna Minkkisen. Nokia pääsi heti erän alkuun rokottamaan Espoota ja teki ylivoimalla maalin suoraan aloituksesta renkaan vaihtaessa puolustajasta suuntaa. Nokian puolustus pelasi kovaa ja onnistui pitämään Espoon hyökkääjät kurissa Espoon yrityksestä huolimatta. Samoin Nokian hyökkääjät saivat tässä toisessa erässä monta onnistumista. Lukemat eivät ehkä kertoneet koko totuutta toisesta erästä, joka päättyi lukemiin 2-7.

Kolmas erä alkoi Espoon ylivoimalla ja jatkui tasaisena vääntönä. Maaleja ei juurikaan tässä erässä nähty. Espoolla oli hyvä vauhti päällä, mutta Nokia vei kuitenkin tämänkin erän tehden yhden maalin. Neljänteen erään lähdettiin Nokian 2-8 johtoasemasta.

Viimeisessä erässä Espoo onnistui kirimään Nokian johtoa kiinni, mutta valitettavasti aika ei enää riittänyt ja näin ollen Nokia otti välisarjan voiton 3-1 otteluvoitoilla ja lähtee taistelemaan kullasta Lapinlahden kanssa.

- Tänään kaaduttiin taistellen eikä lopputulos kerro pelin todellista kulkua. Vastustajan maalivahti ja puolustus onnistui tänä viikonloppuna, kommentoi Kiekko-Espoon päävalmentaja Eevi Kaasinen.

Välierien parhaaksi pelaajaksi Kiekko-Espoolta valittiin ansaitusti joukkueen kapteeni Milla Hokka ja Nokialta Kaisa Katajisto.

Kiekko-Espoo kääntää katseen tulevaan pronssiotteluun, joka pelataan Raisiota vastaan ensi lauantaina 27.3 Tapiolassa.