Kiekko-Espoo vahvempi paikalliskamppailussa

18.02.2024

Kiekko-Espoo - Helsinki 8-6 (3-0, 2-2, 1-0, 2-4)

Kiekko-Espoo kohtasi viikonlopun toisessa kotiottelussaan Helsingin. Edellinen kamppailu joukkueiden välillä päättyi niukkamaaliseen tasapeliin, joten ilmaisia pisteitä ei ollut jaossa kummallekaan.

Ottelun alusta oli ehtinyt kulua vain vajaat kaksi minuuttia, kun kotijoukkueen Minka Levander iski renkaan vastustajan maalin perukoille. Helsinki sai pidettyä rengasta omassa hyökkäyspäässään, mutta Kiekko-Espoo käytti omat paikkansa tehokkaammin ja siirtyi erän aikana jo 3-0 johtoasemaan.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen osalta ensimmäistäkin sähäkämmin, kun Iiris Pitkon terävä laukaus yllätti vierasjoukkueen maalivahdin 25 sekuntia erän alun jälkeen. Vain pari vaihtoa myöhemmin Helsingin Veera Hakonen nappasi renkaan kotijoukkueen harhasyötöstä ja upotti sen varmasti maalin perukoille. Erässä nähtiin vielä yhdet maalit molemmilta joukkueilta, joten pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 5-2.

Kolmas erä alkoi tuttuun tapaan, kun kotijoukkueen Nicole Thesleffin tarkka kuti suhahti maalin takakulmasta sisään reilun minuutin pelin kohdalla. Tästä vierasjoukkue sisuuntui entisestään ja pyrki taidokkaasti rakentamaan maalipaikkoja hyökkäyspäässään. Kiekko-Espoon puolustus maalivahti Meini Kärnän johdolla kuitenkin hoiti tonttinsa, eikä erässä nähty muita maaleja.

Ottelun viimeisessä erässä tunteet alkoivat kuumentua ja molemmat joukkueet sortuivat jäähyilemään. Myös maaleja nähtiin runsaasti. Ensin Helsinki pääsi rokottamaan kotijoukkueen virheistä kolmesti viiden minuutin sisään. Pian tämän jälkeen Kiekko-Espoon Jenna Hakkaraisen tarkka veto siirsi kotijoukkueen taas kolmen maalin johtoon, ja erän viimeisellä minuutilla nähtiin vielä Helsingin Kia Kosusen kavennusosuma kulmalta. Ottelu päättyi Kiekko-Espoon voittoon luvuin 8-6.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueelta Riikka Sjögren ja vierasjoukkueelta Kia Kosunen.

Ensi viikolla Kiekko-Espoo matkaa viikon ainoaan otteluunsa RNK Flyersin vieraaksi.