Kiekko-Espoo voitolla sarjakärkeen

23.10.2021
Kuva: Jani Virolainen

Kiekko-Espoo luisteli SM-ringeten piikkipaikalle, kun se voitti lauantaina kotonaan Laitilan Jyskeen lukemin 4-2 (1-1, 3-0, 0-1, 0-0).

Lauantain kotiottelun alla ennakkotunnelmat olivat kutkuttavat, olihan ottelun voittajalle tarjolla SM-sarjan kärkipaikka. Kiekko-Espoo ja Laitilan Jyske eivät ole kohdanneet aiemmin SM-sarjassa, sillä Jyske nousi täksi kaudeksi ringeten SM-sarjaan yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Sarjanousijan tittelistä huolimatta nuori joukkue on ehtinyt yllättää jo useamman ennakkosuosikin, ja esimerkiksi edellisviikonloppuna kestomenestyjä Nokian Urheilijat joutuivatkin taipumaan laitilalaisille.

Lauantain ottelu alkoi Laitilan juhlilla, kun nuori Teresa Tapani tälläsi uransa ensimmäisen SM-maalin pelikellon näyttäessä vain 0:59. Kiekko-Espoo tuli peliin mukaan, kun joukkueen kapteeni Tanja Ahonen karvasi renkaan hyökkäyspäässä Jyskeen puolustajalta, nousi maalille ja viimeisteli kylmänviileästi ohi vierasjoukkueen maalivahti Maria Perkkolan. Toisessa erässä Kiekko-Espoo näytti porhaltavan vierasjoukkueen yli: ensin puhui Minka Levanderin rystylaukaus, minkä jälkeen myös kenttäkaveri Jenna Hakkarainen onnistui ohittamaan vastustajan maalivahdin. Toisen erän maalijuhlat päätti espoolaisten Riikka Sjögren, joka sai syötön Jyskeen puolustuskolmion keskelle ja viimeisteli pehmeillä käsillä kotijoukkueen 4-1-johtoon.

Kolmannessa ja neljännessä erässä ei kuitenkaan nähty enää sinisten maalijuhlia, vaan jäähyt rikkoivat molempien joukkueiden peliä. Väkevästi karvannut Jyske sai paineistettua pelin espoolaispäätyyn ja joukkueen tuore vahvistus Anne Pohjola kavensi tilanteeksi 4-2. Jyske haki vimmatusti tasoitusta ja olikin siinä lähellä: vierasjoukkue pääsi jo tuulettamaan 4-3-osumaa, mutta kotiyleisö sai huokaista helpotuksesta, kun erotuomari hylkäsi maalin maalivahdin alueen rikkeenä.

Kiekko-Espoon puolustus ja maalivahti Hanna Minkkinen kestivät vierasjoukkueen vyörytyksen, ja ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 4-2-voittoon. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueelta Katariina Kurikko ja vierasjoukkueelta Lotta Lemmetti. Arvovaltainen jury palkitsi Quido'sin nälkäisimpinä pelaajina puolestaan Hanna Minkkisen sekä Jyskeen Lotta Ylitalon.

"Kahden samoissa pisteissä olevan joukkueen kohtaaminen oli tunnelatausta täynnä. Hallitsimme hienokseltaan kahta ensimmäistä erää ja johdimmekin pitkällä erätauolla 4-1. Jälkimmäisellä puoliskolla jouduttiin puolustamaan takaa-ajossa ollutta Jyskettä vastaan kovalla työmoraalilla ja kahden maalin johto pysyi loppuun asti Hanna Minkkisen johdolla." Kiekko-Espoon valmentaja Jouni Levander summasi ottelun kulun.

"Todella kaksijakoinen peli: ensimmäinen puolisko oli meidän hallintaamme ja pelasimme todella hyvää ringetteä. Toisella puoliskolla puolestaan istuimme liikaa boksissa ja peli oli pitkälti tulipalojen sammuttelua. Puolustukselle ja synttärisankari Minkkiselle kuuluu isot kehut tästä tuloksesta", Kiekko-Espoon parhaana pelaajana palkittu Kurikko kommentoi iloisena kahdesta pisteestä.

Huomenna sunnuntaina käynnistyy SM-ringeten toinen kierros, kun Kiekko-Espoon kotiluolaan saapuu vieraaksi Nokian Urheilijat. Luvassa on takuuvarma jännitysnäytelmä, sillä kotijoukkue lähtee nälkäisenä hakemaan revanssia edellisestä keskinäisestä kohtaamisesta, joka päättyi nokialaisten 8-3-voittoon.

Ringette on parasta paikan päällä, joten saavuthan nauttimaan ringetteviihteestä Tapiolaan sunnuntaina 24.10. klo 16.45. Kutsuvieraina huomisessa ottelussa nähdään F13-joukkue sekä seuran ringettekoulu! Tervetuloa!