Täyden pisteen viikonloppu

31.01.2021

Aurinkoisessa Espoossa pelattiin intensiivinen jatkosarjan ottelu, joka päättyi Kiekko-Espoon voittoon 12-3 (3-1, 2-2, 3-0, 4-0)

Lahti aloitti ensimmäisen erän alun vahvasti ja laittoi ajassa 01.55 taululle 0-1, kun otteluemäntä Kiekko-Espoo vielä etsi pelin rytmiä. Ottelun ensimmäinen vierasmaalikaan ei täysin herättänyt kotijoukkuetta, vasta joukkueen aikalisä sai muutoksen ja joukkue löysi oman pelirytminsä.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkueen onnistui, käynnistyshaasteiden jälkeen, upottamaan kuitenkin kolmesti renkaan Lahden verkkoon ja Lahden ottelun avausmaali jäi heidän osaltaan erän ainoaksi osumaksi.

Toinen erä oli tasainen, Kiekko-Espoon pelirytmi koki toistamiseen eikä rytmistä saatu kunnolla kiinni erän aikana ja Lahti hyödynsi tämän. Erässä molemmat joukkueet onnistuivat kahden maalin verran.

Pitkän erätauon jälkeen jäällä nähtiin tuttu Kiekko-Espoo, rytmikone oli korjattu ja tahtipuikko alkoi takoa tuttua vahvaa rytmiä, joukkueen soitellessa vahvasti mukana. Kiekko-Espoon maalihanat avautuivat ja kotijoukkue kasvatti eroaan vastustajaan kolmella maalilla. Sama tahti jatkui viimeisessä erässä ja maaleja lauottiin lisää neljä.

Kiekko-Espoon kivikova rytmi otti veronsa vierasjoukkueesta viimeisessä erässä eikä Lahti kyennyt pysymään tässä tahdissa mukana täyspainoisesti. Kiekko-Espoon maaleista jatkosarjan toisessa pelissä vastasivat Maija Väyrynen (5+2), Riikka Sjögren (2+5) sekä yhdellä maalilla viisi pelaaja (Ahonen, Pitko, Vähäkangas, Kurikko ja Virtanen).

Ottelun parhaimpina pelaajina palkittiin Roosa-Mari Heikkinen Lahdesta ja Riikka Sjögren Kiekko-Espoosta.