Kiekko-Espoo haki pisteet kotiin Lahdesta

20.02.2021
Kuva: Niklas Gunsberg

Lauantaina alkuillasta Kiekko-Espoo matkusti Lahteen kohti joukkueiden toista kohtaamista jatkosarjan osalta. Ottelusta pisteet matkasivat Espooseen, kun Kiekko-Espoo voitti lukemin 4-6 (0-1, 0-3, 1-2, 3-0).

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäisten minuuttien aikana Lahti pääsi useaan kertaan vierasjoukkueen päätyyn hyökkäämään. Espoon puolustus pelasi maalinedustalla tiukkaan ja Lahden maalintekoyritykset eivät tuottaneet tulosta.

Pelin ja Kiekko-Espoon ensimmäinen maali nähtiin ensimmäisessä erässä ajassa 11:24. Yhden maalin niukassa johdossa siirryttiin kohti toista erää.

Toisessa erässä hallinta siirtyi espoolaisille. Hyökkäyspäässä saatiin pitkiä pyörityksiä aikaan ja rengashallinta pysyi läpi kentän. Hallinta näkyi myös tulostaululla, kun pitkälle erätauolle lähdettiin Kiekko-Espoon johtaessa 0-4.

Kolmannessa erässä peli jatkui vuorotellen kummassakin päässä. Erän aikana molemmat joukkueet saivat useita katkoja keskialueella ja päästä-päähän sinkoilu kuvaakin erää hyvin. Viimeiselle lyhyelle erätauolle lähdettiin 1-6 lukemissa.

Viimeiseen erän Kiekko-Espoo lähti hakemaan pitkiä hyökkäyspään pyörityksiä ja johtoaseman varmistamista. Lahdella oli ottelun loppua varten eri suunnitelmat ja iskivät joka tilanteessa kovaa kiinni.

Viimeiselle viidelle minuutille Espoon joukot pystyivät hyvin pitämään pelin lukemat ennallaan, mutta viimeisen viiden minuutin aikana Lahti aloitti maalintekokirin. Pelikellon ollessa 59:53 oli Lahti kirinyt lukemiksi 4-6, joihin ottelu myös päättyi.

Kiekko-Espoon maaleista vastasivat Maija Väyrynen (4+1), Iiris Pitko (1+1) ja Riikka Sjögren (1+0).

Ottelun parhaina Maija Väyrynen Espoosta ja Lahdesta tähdet menivät Henna-Riikka Voutilaiselle, Ida Suokkaalle ja Mia Huviselle.

Viikonlopun pelit jatkuvat Espoon osalta huomisella kotiottelulla Nokiaa vastaan klo 13:45. Ottelu pelataan tyhjälle katsomolle.