Matka kohti ringeten MM-kotikisoja 2022 käyntiin!

15.05.2021

Naisten maajoukkue leireilee Kisakallion Urheiluopistolla 28.-30.5.2021. Menneen kauden leiritykset jäivät vähiin ja nyt kolmipäiväiselle leirille onkin kutsuttu 28 kenttäpelaajaa ja 5 maalivahtia, ja mukana on paljon uusia kasvoja naisten maajoukkueessa. Espoolaisista kutsun leirille ovat saaneet Riikka Sjögren, Maija Väyrynen, Jonna Vähäkangas, Katariina Kurikko, Luana Perez sekä Hanna Minkkinen. 

Ringeten naisten maajoukkue edustaa Suomea Kansainvälisen Ringetteliiton (IRF) järjestämissä MM-kilpailuissa. Kisat järjestetään joka toinen vuosi, seuraavat kisat pidetään Suomessa 2022. Kisojen paikkakuntaa ei ole vielä julkaistu. 

- Nyt aika luoda pikkuhiljaa katsetta tuleviin kotikisoihin. Leirille on kutsuttu runkoryhmän lisäksi joukko uusia potentiaalisia haastajia. Yhteistyötä on tehty kauden aikana seurajoukkuevalmentajien kanssa, ja olemme pelaajavalinnoissamme kuunnelleet myös heidän suosituksiaan, maajoukkueen päävalmentaja Pasi Kataja avaa valintaprosessia.

- Leiri jännittää, mutta hyvällä tavalla ja on kiva päästä näkemään muidenkin joukkueiden pelaajia, kommentoi maajoukkueleirille lähtevä Kiekko-Espoon maalivahti Hanna Minkkinen. 

- Hienoa päästä pitkästä aikaa leireilemään maajoukkueen mukana. Kiva päästä treenaamaan ja pelaamaan muidenkin kuin oman joukkueen pelaajien kanssa, jatkaa Kiekko-Espoon Jonna Vähäkangas. 

Ringeten MM-kisoja jouduttiin vallitsevan maailmantilanteen vuoksi siirtämään vuodella eteenpäin ja nyt kotikisat häämöttävät noin 1,5 vuoden päässä. 

Hienoa, että kisat päästään toivon mukaan pelaamaan pitkästä aikaa. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsisi paikan päälle kannustamaan ja kotikisojen myötä laji saisi näkyvyyttä, kommentoi Vähäkangas. 

Ringeten naisten maajoukkueen seuraavat leiritykset Kisakalliossa toukokuun jälkeen järjestetään elokuussa ja marraskuussa. Näille leirityksille kutsutut pelaajat julkaistaan myöhemmin. 

20.-22.8.2021 Maajoukkueleiri, Kisakallion Urheiluopisto

26.-28.11.2021 Maajoukkueleiri, Kisakallion Urheiluopisto