Nokia vahvempi kotona sunnuntain ottelussa

20.02.2023

Ottelu alkoi hermostuneissa tunnelmissa molempien joukkueiden osalta, ja peli tempoili päästä päähän kovalla sykkeellä. Vaikka kotijoukkue Nokialla oli pienoinen hallinta, Kiekko-Espoo onnistui maalinteossa ensimmäisenä. #93 Minka Levander tälläsi suoraan aloituksesta ohi Nokian maalia vartioineen Oona Keskisen. Hetki tästä ja Elina Raesola tasoitti tilanteeksi 1-1, kun veto vaihtoi suuntaa puolustajan jalasta. Nokia siirtyi johtoon, kun Kaisa Hurske ehti ensimmäisenä ripariin maalinedusruuhkassa. Kiekko-Espoo ei tästä lannistunut, vaan #33 Riikka Sjögren tasoitti tilanteeksi 2-2 suoralla kämmenpommillaan.
Toinen erä oli todella tasainen, mistä kertovat myös laukaukset 16-16. Pöytäkirjoihin saatiin ainoastaan kaksi merkintää: Kiekko-Espoon jäähy ja Raesolan 3-2 johto-osuma, joka jälleen vaihtoi vierasjoukkueen epäonneksi suuntaa omasta pelaajasta.
Kolmannessa erässä Kiekko-Espoo siirtyi kuskin paikalle: ensin #45 Jenna Hakkarainen tasoitti tilanteeksi 3-3 #13 Katariina Kurikon erinomaisesta renkaanriistosta. Parin minuutin jälkeen #93 Levander tekee illan toisensa, kun hän ampuu tiukan kämmenvedon etuyläkulmasta. Lähellä oli myös Levanderin hattutemppu, mutta laukaus painui hieman yli maalin hienosta läpiajosta. Puolustuspäässä Espoon puolustuskolmio pelasi todella uhrautuvasti ja maalivahti #1 Meini Kärnä viimeisenä lukkona onnistui pitämään Nokian hyökkääjät maaleitta.
Neljännessä erässä Kiekko-Espoo kasvatti johtonsa 3-5, kun #33 Sjögren ohitti Keskisen nopean vastaiskun päätteeksi. Tämän jälkeen kuitenkin Nokian kokemus puhui ja he osoittivat, miksi joukkue on tuttu näky SM-finaaleissa. Heidän takaa-ajonsa ja kova prässi palkittiin, kun he kirivät maali maalilta tasoihin ja ohi. Lopulta #15 Maija Väyrynen kaunisteli lukemiksi 7-5, kun Espoon puolustus joutui aktiivisesti karvaamaan rengasta.
Espoon parhaana palkittiin hyökkääjä #45 Hakkarainen.
"Pelattiin vahvasti ja kurinalaisesti kolme erää, mutta viimeisen kymmenen minuutin aikana päästettiin vastustajan maalintekijät liian helposti paikoille, joista Nokian kaltaisella rutiinilla vastustajan tuli rinnalle ja ohi. Viikonlopusta jäi kuitenkin paljon hyvää käteen ja tiedetään mitä voidaan parantaa!" kommentoi Kiekko-Espoon valmentaja Eevi Kaasinen.