Kiekko-Espoo tappioon tiukassa sunnuntai-illan kamppailussa

24.10.2021

Kiekko-Espoo hävisi tiukan kamppailun kotikentällään Nokialle. Nokia otti voiton Kiekko-Espoosta lukemin 5-8 (3-3, 1-0, 1-3, 0-2) nousten Espoon ohi toiselle sijalle runkosarjassa.

Tämä Kiekko-Espoon ja Nokian Urheilijoiden välinen peli oli jo SM-alkusarjan toinen joukkueiden välinen kohtaaminen. Ensimmäinen peli meni selkeästi Nokialle ja Kiekko-Espoo lähtikin hakemaan revanssia omalla kotikentällään.

Jännittävä ottelu keräsi myös syksyn ennätysmäärän katsojia Espoon kotiotteluun. Joukkueet tarjosivat katsojille mielenkiintoisen ja vauhdikkaan pelin, jossa jännitys säilyi viimeiseen erään asti.

Nokian Roosa Salonen iski ensimmäisen maalin Kiekko-Espoon verkkoon jo 11 sekuntia pelin alkamisesta ja Espoon Jenna Hakkarainen kuittasi maalin 38 sekunnin kohdalla. Tämän jälkeen maaleja tehtiin ensimmäisessä erässä Espoon johdolla ja se päättyi tasalukemiin 3-3. Toisessa erässä pelattiin pitkään maalitta, kunnes Fanny Impilä vei kotijoukkueen 4-3 johtoon hienolla osumalla.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen onni kääntyi, kun vastustaja teki parin minuutin sisään ensin tasoitusmaalin ylivoimatilanteessa ja sitten vielä johtomaalin heti perään. Molemmat maalit tehtiin Maija Väyrysen ja Roosa Salosen tehokaksikon toimesta. Kiekko-Espoo sai vielä kurottua Nokian johdon kiinni Jenna Hakkaraisen maalilla, joka oli hänen kolmas tässä ottelussa. Kiekko-Espoo ei kuitenkaan onnistunut pitämään omaa päätyä puhtaana, kun Nokian Salonen sai maalillaan vietyä Nokian jälleen johtoon. Väyrynen pääsi vielä vahvistamaan Nokian johtoasemaa neljännessä erässä tekemällä kaksi maalia, joista toinen osui verkkoon nokialaisten kahden pelaajan ylivoimatilanteen aikana, aivan pelin viimeisillä sekunneilla.

"Tänään olimme paremmin pelissä mukana kuin edellisessä pelissä Nokialla. Peli oli paljon tasaisempi. Peli ratkesi vasta lopussa toisin kuin edellinen peli, jossa peli ratkesi jo aika alussa. Voittoon olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja ja pitänyt päästää vähemmän maaleja. Pystymme kyllä parempaan", kommentoi Kiekko-Espoon Luana Perez.

Pelin parhaimpana palkittiin Kiekko-Espoolta #25 Minka Halttunen ja Nokialta Hanna Ovaska #77. Nälkäisimpänä palkittiin Kiekko-Espoolta #45 Jenna Hakkarainen ja vierasjoukkueesta #12 Roosa Salonen.

Kiekko-Espoo kerää nyt voimiaan ja valmistautuu seuraavaan peliin, joka pelataan vasta kahden viikon päästä Tuusulan jäähallissa, kun Kiekko-Espoo kohtaa Blue-Ringsin. Espoo voitti viimeksi Blue-Ringsin 6-3 Espoossa, joten odotettavissa on varmasti tiukka kamppailu, kun Blue-Rings lähtee hakemaan voittoa omalla kotikentällään.

Kiekko-Espoo kiittää yleisöä ja ennen kaikkea F13-joukkuetta sekä ringettekoululaisia kannustuksesta! Seuraava kotiottelu Tapiolassa pelataan lauantaina 13.11 klo 15:15, kun vastaan luistelee Helsinki Ringette. Tervetuloa seuraamaan paikalliskamppailua Espooseen.