Välieräsarja tasoihin, Nokia parempi lukemin 8-11

14.03.2021

Toinen välieräkamppailu Espoossa oli yhtä tiukka ja tasainen, kuin lauantainen peli Nokialla. Sunnuntain ottelu päättyi Nokian voittoon lukemin 8-11 (3-1, 2-4, 1-4, 2-2). Nokia toi näin välieräsarjan tasalukemiin 1-1.

Toinen välieräkamppailu Nokiaa vastaan alkoi vahvasti Espoon iskiessä ensimmäisen maalin jo ajassa 1:25 Luana Perezin toimesta. Espoo lähti peliin hyvällä jalalla ja taisteluilmeellä, ja ensimmäinen erä päättyikin Espoon hyväksi 3-1.

Toisessa erässä Nokia kiri tasatilanteeseen kahdella nopealla maalilla, mutta Espoo sai kasvatettua eroa Maija Väyrysen heiluttaen verkkoa kahdesti. Peli oli alusta asti hyvin nopeatempoista ja tasaista kamppailua, kummankin joukkueen tehdessä tasaisesti maaleja ja pitkälle erätauolle lähdettiinkin kutkuttavassa 5-5 tasatilanteessa.

Kolmannessa erässä Nokia laittoi kaasun pohjaan ja pääsi ensimmäistä kertaa johtoasemaan Kati Koskelinin osuman johdosta. Tasaisesta väännöstä huolimatta Nokia pääsi hyödyntämään maalipaikkansa paremmin ja viimeiseen erään lähdettiin Nokian johtaessa 6-9. Espoo sai vielä viimeisen erän lopussa kavennettua lukemia 8-10, mutta kovasta taistelusta huolimatta Nokia viimeisteli viimeisen osumansa tyhjään maaliin.

Pelin parhaina palkittiin Kiekko-Espoolta kaksi maalia taituroinut Luana Perez ja Nokialta maalivahti Kaisa Katajisto. Taistelu finaalipaikasta jatkuu ensi lauantaina Nokian jäähallissa.