Kiekko-Espoo ringeten päävalmentaja Kaasinen naisten maajoukkueen apuvalmentajaksi

28.05.2020

Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto on tänään julkaissut tiedotteen ringeten naisten maajoukkueen valmennustiimin täydentymisestä, kun Kiekko-Espoo ringeten päävalmentaja Eevi Kaasinen on valittu maajoukkueen valmennustiimiin yhdessä Kiekko-Espoo ringetessä sekä seuramme junioreissa maalivahteja valmentavan Aura Lehtosen kanssa. Valmennustiimissä on mukana myös pitkäaikainen maajoukkueen pelaaja ja kapteeni Marjukka Virta. 

Aikaisemmin toukokuussa liitto tiedotti, että se on valinnnut Pasi Katajan seuraavaksi ringeten naisten maajoukkueen päävalmentajaksi sopimuksella 2+2 vuotta. 

- Palaan pienen valmennustauon jälkeen mukaan erittäin motivoituneena. Oma elämäntilanne mahdollistaa nyt valmentamiseen keskittymisen tällä hetkellä, Kataja kertoo liiton tiedotteessa.

Liitto kertoo tiedotteessaan, että nyt valitusta kolmikosta Kaasinen on peliuransa jälkeen valmentanut pisimpään. Hänelle on ehtinyt muodostua laaja kokemus eri ikäryhmien valmentamisesta junioreista naisten SM-sarjaan. Hän on ehtinyt valmentamaan myös Ruotsissa nuorten maajoukkuetta MM-kisoissa 2016 ja naisten maajoukkuetta 2017.

Odotan innolla Pasin, Maijun, muun maajoukkuetiimin ja maailman parhaiden pelaajien kanssa työskentelyä. Pasi oli maajoukkueen päävalmentaja, kun aikoinaan pelaajana sain ensimmäisen kutsun maajoukkueleirille. Maijun kanssa pelasimme samassa SM-joukkueessa Hyvinkäällä ja Espoossa useita kausia, sekä maajoukkueessa. Uskon, että saan paljon oppia niin valmennustiimiltä kuin pelaajilta ja unohtumattomia kokemuksia tällä matkalla, Kaasinen sanoo.

Lehtonen ottaa vastuulleen maalivahdit. Nyt tehty sopimus kattaa myös nuorten U21 maalivahtien valmennuksen. Hän päätti peliuransa 2012 ja veri veti valmennustehtäviin jo muutaman pelaamattoman kauden jälkeen. Lehtosella on kokemusta U18 juniorimaajoukkueesta ja muutenkin nuorten maalivahtien valmennuksesta, kertoo liitto tiedotteessaan. 

On mahtavaa päästä mukaan maajoukkueen valmennustiimiin ja odotan innolla yhteistyötä niin maalivahtien kuin koko joukkueen kanssa.

- 2001-2003 -ikäluokissa on useita erittäin taitavia maalivahteja, joista osan tunnen jo U18 juniorimaajoukkueesta. Valmentajana tavoitteeni on tukea nuoria matkalla MM-kotikisoihin, Lehtonen korostaa Kiekko-Espoon haastattelussa tuoden esille myös nuorten U21 maajoukkuepolkua. 


Käy lukemassa liiton tiedote kokonaisuudessaan täältä: 

https://ringette.skrl.fi/fi/nw/15736/ringeten+naisten+maajoukkueen+valmennustiimi+vahvistuu+lajikokemuksella.html?fbclid=IwAR2mucIQMp3ThpYTTRg_UWtyF1LYwbe095BDkkEuhffJtjV34KR4MXo3uM0