Päävalmentaja Kaasinen uskoo, että mestaruudesta kamppailuun on hyvät edellytykset

01.06.2020

Menneellä kaudella joukkueen tie päättyi juuri välierien kynnyksellä koronaviruksen takia. Tulevalle kaudelle joukkue jatkaa tutun päävalmentajan johdolla, kun Eevi Kaasinen jatkaa toista kauttaan SM-naisten kanssa. Kaasinen valittiin myös viime viikolla naisten maajoukkueen valmennustiimiin. Kaasisen valmennustiimiä täydentävät Kiekko-Espoossa fysiikkavalmentaja Mari Sainio, psyykkinen valmentaja Sanja Hovilainen sekä MV-valmentaja Aura Lehtonen. 

Kaasinen on valmentanut useissa eri ikäluokissa junioreista naisten SM-sarjaan. Espoossa hän ollut mukana kasvattamassa junioreita jo vuodesta 2010, jolloin hän oli C-junioreiden matkassa kaksi kautta. Hän on valmentanut seurassamme myös E-junioreita sekä ollut SM-naisten matkassa kausina 2012-2013 ja 2013-2014. Hän on valmentanut myös Ruotsin nuorten maajoukkuetta MM-kisoissa 2016 ja Ruotsin naisten maajoukkuetta 2017. EKSin B-junioreiden valmennuksesta hän siirtyi naisten matkaan kaudelle 2019-2020.

Viime kaudella palasin valmentamaan ringeten SM-sarjaan ja kauden aikana opin paljon niin omista pelaajista kuin vastustajista. On helppoa lähteä tulevaan kauteen kun joukkue ja taustatiimi on suurin piirtein säilynyt viime kaudesta ja vahvistuksiakin on saatu. 

Mennyt kausi päättyi isoon pettymykseen, niin joukkueen kuin taustajoukkojenkin osalta. Joukkue säilyy pitkälti samana kuin viime kaudellakin ja motivaatio on korkealla ja näyttämisen halua löytyy. 

- Tahtotila ja motivaatio on todella korkealla parantaa entisestään, Kaasinen kiteyttää.

Uskon, että mestaruudesta kamppailuun on hyvät edellytykset, koska pohjaa on rakennettu jo viime vuoden keväästä lähtien ja monet pelaajista ovat toisilleen tuttuja useamman vuoden ajalta. 

Joukkueen uusi fysiikkavalmentaja Mari Sainio on ottanut kesäksi komennuksen naisten fysiikkaharjoittelun osalta. Psyykkinen harjoittelu jatkuu syksyllä Sanja Hovilaisen alaisuudessa, kun taas maalivahteja valmentaa viime viikolla naisten ja U21 maajoukkueiden valmennustiimeihin valittu Aura Lehtonen. Lehtonen jatkaa myös ringettejunioreiden MV-jäillä valmentamista. 

Uusi fysiikkavalmentaja Mari tuo harjoitteluun uudenlaista tietoa ja monipuolisuutta. Psyykkisessä valmennuksessa jatketaan Sanjan johdolla hyväksi havaitulla polulla, joka on vuosien myötä tuonut yhtenäisyyttä ja uskoa joukkueen tekemiseen. Aura puolestaan kävi jo viime kaudella kerran viikossa meidän jäällä vetämässä maalivahdeille oman setin ja toimi maalivahtien mentorina, mikä osoittautui toimivaksi ja tärkeäksi osaksi maalivahtien harjoittelua, Kaasinen kertoo. 

Kiekko-Espoo ringeten joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa, ja tällä viikolla tulemme julkaisemaan lisää pelaajasopimuksia, ja nähdään ketkä luistelevat ylpeästi sininen pelipaita päällä tulevalla kaudella.