Paikalliskamppailussa Kiekko-Espoo tiukasti parempi

23.01.2022
Kuva: Timo Kupiainen

Kiekko-Espoon ja Helsingin välinen ottelu oli tarkoitus pelata muutama viikko sitten, mutta vallitsevan tilanteen takia ottelu siirtyi tämän viikon sunnuntaille. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 5-3 (2-0,1-1,2-2,0-0).

Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti, kun Kiekko-Espoon Jenna Hakkarainen iski tarkan vedon Neea Virtasen keskialueen syötöstä vasempaan ylänurkkaan. Ensimmäinen erä oli pitkälti Kiekko-Espoon hallinnassa, kun puolustus pelasi hyvin ja keskialueella joukkue sai hyviä katkoja. Kiekko-Espoon toinen maali syntyi Virtasen poikittais-syötöstä Hakkaraiselle. Hakkarainen haastoi maalille, hyvä maltti, veto tyhjiin ja tuuletukset päälle.

Toisessa erässä Kiekko-Espoo pääsi hyville maalipaikoille ja taisteli renkaasta. Kova työ palkittiin ja Hakkarainen iski sunnuntain kolmannen osuman haastamalla kolmion keskelle ja ujuttamalla renkaan jäävedolla maaliin. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan pääsi mukaan peliin ja sai kavennettua erän lopussa ottelun lukemiin 3-1.

Kolmas erä jatkui tasaisesti ja paikkoja oli puolin ja toisin. Erän puolessa välissä Minka Levander haastoi kolmion ja sai syötettyä kulmalla vapaana olleelle Luana Perezille, joka iskee renkaan maaliin. Tästä vain hetki myöhemmin samainen kaksikko, Levander ja Perez taiteilivat kotijoukkueen jo 5-1 johtoon. Levander syötti nätisti Perezille maalin eteen, joka veivasi maalin edestä renkaan maaliin. Erän lopussa Kiekko-Espoon koki pienoisen nukahduksen, joista vieraat pääsivät rokottamaan kahdesti puolentoista minuutin sisään.

Neljännessä erässä Kiekko-Espoo istui kolme kertaa jäähyllä, mutta kurinalaisella pelillä säilytti johtoaseman ja pyöritti peliä hyökkäyspäässä. Kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa viimeisessä erässä. Kiekko-Espoon maalivahdille Meini Kärnälle viimeisessä erässä vain 3 torjuntaa. Ottelu päättyi siis lopulta Kiekko-Espoon voittoon 5-3.

Ottelun parhaimpina palkittiin Helsingiltä #5 Karola Kosunen ja Kiekko-Espoolta #45 Jenna Hakkarainen.

"Todella tasainen peli alusta loppuun asti. Pystyttiin pelaamaan kurinalaista peliä ja tehdä tarvittavat maalit, joka riitti tänään voittoon." kommentoi Kiekko-Espoon maalivahti Meini Kärnä.

Ensi viikonloppuna maajoukkueet kokoontuvat Vantaalle Tie Huipulle -tapahtumaan, joka toimii virallisena ringeten MM-kotikisojen starttitapahtumana. Takaisin pelien ääreen päästään lauantaina 5.2, kun kotijoukkueen vieraaksi saapuu sarjakärki Nokialta.