Pisteet Espooseen tiukan väännön jälkeen

22.01.2022
Kuva: Timo Kupiainen

Kiekko-Espoo matkasi viikonlopun ensimmäiseen otteluun Laitilaan ja nappasi pisteet tiukan 2-1-voiton (0-0, 0-1, 1-1, 0-0) turvin.

Ensimmäinen erä alkoi Kiekko-Espoon hyvällä rengashallinnalla ja peli pyöri pitkiä pätkiä Jyskeen puolustuspäässä. Vierasjoukkue kuitenkin tyytyi turhan paljon hakemaan hyvää vetopaikkaa, joten hyökkäysaika loppui usein kesken ja Jyske pääsi avaamaan peliä.

Toisessa erässä Kiekko-Espoo pääsi juhlimaan ottelun avausmaalia, kun Katariina Kurikon upean esityön päätteeksi Riikka Sjögren saatteli renkaan verkkoon. Kiekko-Espoo nosti peliä varmasti kohti hyökkäyspäätä koko erän ajan, mutta Sjögrenin osuma jäi ensimmäisen puolikkaan ainoaksi maaliksi.

Kolmannessa erässä Kiekko-Espoo siirtyi 2-0-johtoon joukkueen uusimman tulokkaan Mona Malkin tarkalla vedolla Neea Virtasen tehdessä maskia maalin edessä. Tämän jälkeen Jyske pääsi pelaamaan pitkään 5-4- ja jopa 5-3-ylivoimaa. Painostus tuotti tulosta, ja kotijoukkue kavensi tilanteeksi 1-2, kun Lotta Ylitalo iski renkaan sähäkästi riparista verkon perukoille.

Näissä luvuissa jatkettiin ottelun loppuun asti, sillä viimeinen erä oli jälleen maaliton. Kiekko-Espoo rauhoitti peliä, eikä Jyske päässyt enää kunnolla rakentamaan hyökkäystä. Harvinaisen vähämaalinen ottelu päättyi siis lopulta Kiekko-Espoon 1-2-voittoon.

"Maalit oli tänään tosi tiukilla ja maaleja ei helposti syntynyt. Puolustus ja maalivahtipeli pelasi todella hyvin, mutta jäähyt sotki peliä. Onneksi näistä ja kolmannen erän 3-2-alivoimista selvittiin ja otettiin kaks tärkeetä pistettä mukaan Espooseen", voittomaalin tehnyt Malk kommentoi.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Kiekko-Espoolta #30 maalivahti Hanna Minkkinen ja Jyskeeltä #16 Hanna Ropanen.

Kiekko-Espoo jatkaa pelejään jo huomenna, kun viime viikolta siirtynyt Helsinki-ottelu pelataan Tapiolassa. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta sitä voi seurata Ruudusta klo 14.15 alkaen.