Pisteet jakoon taistelussa Raisiota vastaan

16.10.2021

Kiekko-Espoon vieraaksi viikonlopun ensimmäiseen peliin saapui RNK Flyers. Otteluun oltiin kutsuttu vieraaksi F12 joukkue, jotka kannustivat kotijoukkuetta loppuminuuteille asti. Ottelu päättyi tasan 2-2 (1-0,1-0,0-1,0-1).

Peli alkoi tasaisesti ja paikkoja oli molemmin puolin. Karvaus oli tehokasta ja Kiekko-Espoo teki töitä koko kentällä. Ensimmäinen maali syntyi puolessa välissä erää, kun Minka Levanderin vedosta kimmonneesta renkaasta Fanny Impilä saa tehtyä pelin ensimmäisen maalin.

Toisen erän alku alkoi sähäkästi, kun erän alussa Minka Levander iski renkaan maaliin aivan maalin edestä. Tämä jäi erän ainoaksi maaliksi. Kiekko-Espoo taisteli irtorenkaista ja teki työtä koko kentällä. Maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla ja Kiekko-Espoo pääsi hyvin luomaan kuvioita hyökkäykseen. Pitkälle erätauolle lähdettiin Kiekko-Espoon johtaessa 2-0.

Pitkän erätauon jälkeen kolmannen erän alussa Kiekko-Espoo sai kaksi jäähyä, josta ylivoima RNK:lle. RNK:n Susanna Tapani pääsi rokottamaan 3-2 ylivoimalla ja kavensi pelin lukemiin 2-1. Kiekko-Espoolla erässä selkeästi pelin hallinta, mutta RNK:n maalivahti otti hienoja torjuntoja ja viimeistely uupui.

Neljänteen erään Kiekko-Espoo lähti niukassa johtoasemassa. Erässä RNK:n maalivahdilla jopa 15 torjuntaa, joten maalipaikkoja ei vikastakaan erästä puuttunut. Erän puolessa välissä Susanna Tapani pääsi vetämään ylhäältä ja tasoitti pelin numeroihin 2-2. Viimeiset minuutit pelattiin lähes kokonaan RNK:n päässä, mutta RNK:n puolustus piti, eikä Kiekko-Espoo pystynyt ohittamaan RNK:n maalivahtia. Molemmille joukkueille pelistä siis yksi piste.

Päävalmentaja Eevi Kaasisen kommentit pelistä:

"Peli oli tiukka kuten saattoi odottaakin. Pelasimme joukkueena hyvää koko kentän puolustamista, voitimme kamppailuja ja pidimme vastustajan poissa hyökkäysalueelta. Hanna Minkkinen viimeisenä lukkona pelasi hienon pelin maalissa. Pelin vetotilasto kertoo, että loimme paljon maalipaikkoja, mutta tänään jäi hyökkäysten viimeistelyyn vielä parannettavaa ja nälkää seuraaviin peleihin."

Ottelun parhaimpina palkittiin Kiekko-Espoolta #30 Minkkinen Hanna ja RNK:lta #3 Ojala Enni. Pelin nälkäisimpinä Kiekko-Espoolta #93 Minka Levander ja RNK:lta #23 Netta Koskelainen

Sunnuntaina Kiekko-Espoo matkustaa Lahden vieraaksi SOL areenalle. Peli nähtävillä Ruudusta 14:00 alkaen.