Playoff otteluiden ensimmäinen voitto RNK Flyersille

11.03.2023

Ensimmäinen Playoff taistelu finaalipaikasta lähti tasaisesti käytiin Raisiossa. Kiekko-Espoolta alku ei ollut parasta mahdollista, ja ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo ajassa 4:28, kun Susanna Tapani toimitti renkaan maalinperukoille. Kiekko-Espoon tahmaista alkua helpotti RNK Flyersin jäähyily. RNK onnistui selvittämään alivoimansa ja sai ensimmäiseen erään useampia maalipaikkoja.
Toisessa erässä Kiekko-Espoon puolustus joutui koville. Renkaan hallinta oli vahvasti RNK:lla joka onnistui laukomaan erässä peräti 19 kertaa, Kiekko-Espoo laukoessa vain viidesti. Jäähyllä istuskelu ei helpottanut Kiekko-Espoon vaikeaa alkua, mutta selvisi nöyrästi pitkästä kahden pelaajan alivoimasta. RNK onnistui kertaalleen maalinteossa ja pitkälle erätauolle siirryttiin tilanteessa 2-0.
Pitkältä erätauolta RNK:ta vastaan asettui uudella ilmeellä sisuuntunut Kiekko-Espoo ja renkaan hallinta vaihtui selvästi vierasjoukkueelle. Pyöristyksistä huolimatta vierasjoukkue ei onnistunut ohittamaan maalinsuulla seisonutta Maria Perkkolaa. Kiekko-Espoon renkaanhallinnasta huolimatta RNK onnistui kertaallen maalinteossa.
Viimeisessä erässä Kiekko-Espoon renkaanhallinta jatkui ja rengas liikkui mukavasti sekä keskialueella että hyökkäyspäässä. Kiekko-Espoon maalipaikoista huolimatta RNK onnistui rankaisemaan vielä kertaalleen siirretystä rangaistuksesta. Lopulta Kiekko-Espookin sai maalihanat auki, kun Fanny Impilä täräytti renkaan aivan yläkulmaan. Harmillisesti maalihanat aukesivat liian myöhään ja ensimmäinen välierä voitto meni RNK Flyerssille.
Ottelun parhaina pelaajina palkittiin RNK Flyerssiltä maalivahti #42 Maria Perkkola sekä Kiekko-Espoolta puolustaja #11 Kia Erkkilä.
"Playoff sarjan ensimmäiset erät meni meiltä hitaasti käynnistyessä, mutta kahdessa vikassa erässä saatiin peliä hallintaan, liikutettiin rengasta ja luotiin maalipaikkoja. Puolustus ja maalivahtipeli olivat molemmissa päissä hyvät ja maalipaikat olivat tiukassa. Huomenna jatketaan siitä mihin tänään jäätiin", kommentoi Kiekko-Espoon valmentaja Eevi Kaasinen.
Kiekko-Espoon ainoan maalin tehnyt Fanny Impilä kommentoi ensimmäistä playoff peliä: "Kaksi ensimmäistä erää oltiin liikaa omassa päässä, pelirohkeus uupui. Pitkän erätauon jälkeen saimme pidempiä pyörityksiä hyökkäyspäässä ja saimme paremman otteen pelistä. Huomenna jatketaan huolellisella puolustuksella ja laitetaan viimeistely kuntoon!"