Pronssimitalit Raisioon

27.03.2021

Kiekko-Espoo kohtasi tänään kotonaan RNK Flyersin pronssiottelussa molempien joukkueiden hävittyä välierät otteluvoitoin 3-1. Luvassa oli kovatempoinen ja vauhdikas ottelu pronssimitaleista. Tasainen ottelu venyi jatkoajalle, jossa RNK onnistui maalinteossa ensimmäisenä voittaen ottelun lukemin 7-8 (2-3, 1-0, 0-2, 4-2, 0-1).

Ottelu käynnistyi Raision komennossa, kun RNK sai pyöritettyä hyökkäystä Espoon päädyssä useamman minuutin ajan. Kiekko-Espoo onnistui kuitenkin maalinteossa ensimmäisenä, kun Maija Väyrynen iski tilanteen 1-0 lukemiin ajassa 4:18. Kuitenkin jo minuuttia myöhemmin RNK:n Susanna Tapani toi vieraat tasoihin tilanteeseen 1-1. Kiekko-Espoon jäähyillessä sai Raisio hyödynnettyä maalipaikat paremmin ja toiseen erään lähdettiin vieraiden komennossa lukemissa 2-3.

Toisessa erässä kotijoukkue pääsi peliin paremmin mukaan, kun Raisio puolestaan vietti aikaa jäähyaitiossa. Neea Virtanen iski erän lopussa ottelun tasoihin numeroihin 3-3, joissa myös lähdettiin pitkälle erätauolle.

Erätauolta tultaessa ottelu oli tasaista vääntöä, mutta vain Raisio onnistui maalinteossa kolmannessa erässä, kun ajassa 5:46 Henna Mantere vei vieraat 3-4 johtoon. Ajassa 12:09 Tapani lisäsi vieraiden johtoa lukemiin 3-5 haastaen vauhdilla kolmioon ja viimeistellen takanurkkaan.

Neljännen erän alkuun Kiekko-Espoon Tanja Ahonen kavensi lukemiksi 4-6. Susanna Tapani kuitenkin kuittasi vieraat uudestaan kahden maalin etumatkalle seuraavassa vaihdossa hienolla suoraan syötöstä maalilla. Jo ajassa 3:01 Taru Kylä-Kaila vei raisiolaiset karkumatkalle numeroihin 4-7. Emännät pistivät viimeisen kirivaihteen päälle, kun puolustaja Jasmiina Lehtinen viimeisteli upean yläkulmamaalin ajassa 5:25. Kiekko-Espoon taistelu tuotti tulosta naisten kiriessä ottelun tasoihin ja jatkoajalle.

Jatkoajalla Raisio rokotti ensimmäisestä hyökkäyksestä Susanna Tapanin laukoessa voittomaalin, ja näin ollen pronssimitalit matkasivat Raisioon. Ottelun parhaina palkittiin vierailta upean ottelun pelannut Heidi Alatalo ja kotijoukkueelta Jasmiina Lehtinen

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ottelun alussa Kiekko-Espoo muisti pitkäaikaista bussikuskiaan Jorma Kuisminia yhteistyöstä Kiekko-Espoon fanipaidalla.

Ottelun alussa Ringetteliiton puheenjohtaja Markku Koli palkitsi naisten SM-sarjan koko kauden parhaita joukkueiden pelaajien ja valmentajien äänestystulosten perusteella.

Vuoden valmentaja, Jussi Voutilainen -palkinto: Susanna Laulumaa, RNK Flyers

Vuoden tulokas: Luana Perez, Kiekko-Espoo

All Stars-kentälliseen SM-sarjan joukkueet ovat äänestäneet seuraavat nyt palkittavat pelaajat:

Puolustaja, Kirsi Annila -palkinto: Milla Hokka, Kiekko-Espoo

Hyökkääjä, Virpi Karjalainen -palkinto: Marianna Kuiko, RNK Flyers

Keskushyökkääjä, Satu Himberg -palkinto: Susanna Tapani, RNK Flyers

Kiekko-Espoo kiittää kaikkia vapaaehtoisia, fanejaan, yhteistyökumppaneitaan ja junioreita kaudesta!  Onnittelut Raisiolle pronssimitalista!