Kiekko-Espoo tiukkaan voittoon Raisiosta

15.01.2022
Kuva: Jani Virolainen

Kiekko-Espoo lähti hyvällä fiiliksellä pitkähkön tauon jälkeen taas sorvin ääreen, kun vastaan asettui RNK Flyers. Ottelu jouduttiin vallitsevan tilanteen vuoksi pelaamaan tyhjille katsomoille, onneksi ottelua pääsi jännittämään kuitenkin suorana Ruudusta. Tiedossa oli, että pelistä tulee tiukka ja vauhdikas, ja ottelu päättyi kotijoukkueen eduksi lukemin 7-6 (1-2, 2-2, 2-2,2-0).

Ensimmäisessä erässä Kiekko-Espoon renkaanhallinta oli vielä hieman hakusessa ja joukkue joutui taistelemaan hyökkäyspäätyyn pääsystä. Pelin alkuun RNK avasi maalihanansa heti kahden minuutin kohdalla Jenna Nuttusen mailasta. Kiekko-Espoo kuitenki pääsi kuittaamaan heti kolmen minuutin kohdilla, kun joukkueen kapteeni Tanja Ahonen läväytti kovan jäävedon maalin perukoille. Peli oli hieman takkuista ja erän viimeinen maali nopeasta kääntöpelistä syntyi jälleen Raision Nuttusen otteista.

Toisen erään siirryttiin 1-2 tilanteessa, josta tilanne kehittyi pian, kun ensimmäisen erän alku toisti itseään, ensin RNK:n Susanna Tapanin maalilla ja lähes heti perään Kiekko-Espoon Katariina Kurikon taitavan haaston seuraksena tulleesta maalista. Molemmat joukkueet viimeistelivät vielä kerran ja pitkälle erätauolle lähdettiin kutkuttavasta 3-4 tilanteesta.

Kolmannessa erässä kotijoukkue teki ryhtiliikettä, ja keskittyi saamaan avaukset kuntoon. Kuitenkin, Kiekko-Espoon erän alku jälleen tökki ja RNK lisäsi johtoaan Petra Ojarannan maalilla. Kaksi minuuttia myöhemmin Kiekko-Espoon Jenna Hakkarainen rokotti vastustajan verkkoihin päivän toisella osumallaan. Loppuerästä Kiekko-Espoo paransi tasaisesti otettaan ja pysyi pelissä kiinni RNK:n kuudennesta maalista huolimatta.

Viimeisessä erässä koitjoukkueen pitkäjänteisyys ja työ alkoi tuottaa tulosta, kun Tanja Ahonen tehtaili hienon rystymaalin sekä Jenna Hakkarainen viimeisteli hattutemppunsa, Kiekko-Espoo voitti ottelun 7-6.

Ottelun parhaina palkittiin Kiekko-Espoolta #30 Hanna Minkkinen ja RNK:lta #77 Susanna Tapani. Guidosin lahjakortin nappasivat ottelun nälkäisimmät Kiekko-Espoon maalikuningatar #45 Jenna Hakkarainen ja RNK:lta #7 Jenna Nuttunen.