Raisiolle välierien toinen kiinnitys

14.03.2023

Toinen välierätaistelu pelattiin Espoossa ja tiedossa oli eilisen kohtaamisen perusteella tiukkaa taistelua. RNK aloitti maalinteon nopeasti, kun #77 Susanna Tapani teki pelin ensimmäisen maalin jo ajassa 0:47. Kiekko-Espoo ei kuitenkaan tästä lannistunut, ja #45 Jenna Hakkarainen kuittasi maalin muutamaa minuuttia myöhemmin. Ensimmäinen erä meni tasaisissa tunnelmissa, molempien joukkueiden taistellen loppuun asti kamppailutilanteet. Erässä nähtiinkin vielä yksi Kiekko-Espoon, jonka #93 Minka Levander toimitti #42 Maria Perkkolan taakse kamppailutilanteen päätteeksi.
Toisessa erässä tasainen tahti jatkui, kun Hakkarainen sekä Tapani viimeistelivät pelin toiset osumansa. Kiekko-Espoon jäähyjen seurauksena RNK nousi tasoihin 3-2 ylivoimalla ja pitkälle erätauolle lähdettiin 3-3 tilanteessa. Maalivahtien torjunnat kertovat ottelun tasaisuudesta, sillä molemmat torjuivat kahdessa ensimmäisessä erässä 20 kertaa.
Kolmas erä mentiin päästä päähän molempien joukkueiden puolustaessa tiukasti, ja erän ainut osuma olikin #10 Anne Pohjolan hyökkäyspään aloitusmaali. Viimeisen erän alussa Kiekko-Espoo oli unessa, ja Raisio pääsi rokottamaan kahdesti viiden minuutin sisään. Näiden maalien jälkeen Kiekko-Espoo löysi taas taisteluilmeen, ja loistavasti puolustanut #13 Katariina Kurikko iski pelin viimeisen maalin pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Peli päättyi 4-6 RNK Flyersin voittoon, ja näin välierät ovat katkolla ensimmäistä kertaa lauantaina 18.3. Raisiossa.
Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Kiekko-Espoolta puolustaja #11 Kia Erkkilä ja Raisiolta hyökkääjä #22 Marianna Kuiko.
Kiekko-Espoon puolustaja #6 Jasmiina Ahonen kommentoi peliä: "Parannettiin eilisestä varsinkin maalinteossa ja koko kentän karvauksessa. Ensi viikolla lähdetään vielä kovempana ja annetaan kaikkemme lauantaina, jotta välierät jatkuvat sunnuntaina Espoossa."