Perezille SM-sarjan ensimmäinen hattutemppu!

13.02.2021

Kiekko-Espoo pelasi tänään viikonlopun ensimmäisen ottelun Tuusulassa Blue Ringsiä vastaan. Sarjakärki Kiekko-Espoolla oli takana kauden ensimmäinen tappio edelliseltä viikonlopulta NOU Ringetteä vastaan, kun taas Blue Rings lähti metsästämään jatkosarjan ensimmäisiä pisteitä. Ottelu päättyi Kiekko-Espoon voittoon lukemin 4-12 (1-1, 1-3, 2-3, 0-5).

Blue Rings lähti otteluun selvästi valmiimpana Kiekko-Espoon vielä käynnistellessä koneitaan. Maalinteossa tästä huolimatta onnistui ensimmäisenä Kiekko-Espoo, kun Maija Väyrysen #15 tulinen matala rannelaukaus yllätti Blue Ringsin maalilla pelanneen Riina Marilan #1. Blue Rings tasoitti pelin ensimmäisen erän lopussa Iina Kupiaisen #88 ylivoimamaalilla. Blue Ringsin aktiivinen karvaus tuotti tulosta ja pelin painopiste pysyi Kiekko-Espoon puolustuspäässä ensimmäisen erän ajan.

Toiseen erään lähdettiin 1-1 lukemissa. Kiekko-Espoon Luana Perez #16 onnistui toisen erän loppupuolella tekemään kaksi hienoa maalia yhden vaihdon sisällä. Nämä maalit vapauttivat Kiekko-Espoon peliä. Pitkälle erätauolle lähdettiin Kiekko-Espoon johtoasemassa 2-4.

Pitkällä erätauolla Kiekko-Espoon valmentaja Eevi Kaasinen herätteli joukkuetta pelin viimeiselle puoliskolle. Kiekko-Espoo lähtikin aktiivisemmalla ilmeellä taistelemaan pisteistä kahteen viimeiseen erään. Kolmannessa erässä maaleja tuli tasaisesti molempiin päihin. Kiekko-Espoo kuitenkin hyödynsi maalipaikat Blue Ringsiä tehokkaammin ja säilytti johtoasemansa viimeiseen erään mentäessä. Neljänteen erään lähdettiin lukemissa 4-7. Viimeisessä erässä Kiekko-Espoon Maija Väyrynen #15, Luana Perez #16 ja Tanja Ahonen #7 onnistuivat maalinteossa tehden yhteensä 5 maalia. Blue Rings jäi viimeisessä erässä maalitta.

Pelin parhaina pelaajina palkittiin Kiekko-Espoon Katariina Kurikko #13 ja Blue Ringsin Riina Marila #1.

Huomenna Kiekko-Espoo kohtaa kotiottelussa jatkosarjan kolmatta paikkaa pitävän LL-89 Lapinlahdelta klo 12:45. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta ottelua pääset seuraamaan YouTubesta Ringette Livestä.