Tiukan kamppailun jälkeen pisteet Nokialle

22.10.2022

Espoo - NoU 6-8 (2-1,1-4,1-1,2-2)
Pelipäivä sai erikoisen käänteen ennen kuin peli ehti alkaakaan, kun Tapiolan jää hajosi ja peli jouduttiin siirtämään muutaman tunnin päähän Leppävaaran jäähalliin. Alun kommelluksista huolimatta Espoo sai sähäkän alun otteluun siirtyessään 2-0 johtoon kun ottelua oli pelattu vasta alle neljä minuuttia, maalintekijöinä toimivat Jenna Hakkarainen sekä Minka Levander. Nokia kuitenkin pääsi mukaan peliin juuri ennen ensimmäisen erän päätöstä Maria Wetterstrandin päästessä läpiajoon.
Toisessa erässä Nokia pääsi rokottamaan Espoon virheistä peräti neljä kertaa, maaleista vastasivat Kaisa Hurske, Maija Väyrynen sekä Mette Nurminen kahdella osumallaan. Espoon Riikka Sjögren pääsi kuitenkin ennen erän loppua kaventamaan tilanteen sähäkällä jäävedollaan. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis tilanteessa 3-4.
Nokian Mette Nurminen pääsi viimeistelemään heti kolmannen erän alkuun hattutemppunsa, mutta Espoo pääsi lähes heti perään näpäyttämään takaisin kapteeni Tanja Ahosen maalilla. Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta tiukkaakin tiukempaa kamppailua, eikä enempää maaleja erässä nähtykään.
Kova kamppailu jatkui päätöserässä Espoon puolustaja Katariina Kurikon maalatessa kahdesti, mutta Espoon kiri ei tänään riittänyt voittoon asti. Ottelu päättyi Nokian viedessä pelin lukemin 6-8. Kiekko-Espoon puolustaja Iiris Pitko kommentoi ottelun kulkua seuraavasti:"Pelattiin tänään ailahtelevasti, välillä nähtiin hienoja suorituksia, mutta välillä ei ylletty omalle tasolle ollenkaan. Tällaisissa peleissä se ei riitä. Otetaan tästä pelistä opit ja lähdetään huomiseen paremmalla pelikurilla."
Ottelun parhaina palkittiin Nokialta Maija Väyrynen, sekä Espoolta pirteästi pelannut Jenna Hakkarainen.