Tiukka kamppailu Helsinkiä vastaan

16.01.2023

Peli alkoi Pirkkolassa jo puolen päivän aikaan ja ensimmäisestä erästä lähtien käytiin kamppailua suurehkossa kaukalossa. Ensimmäisessä erässä nähtiin molemmilta joukkueilta yhdet maalit, Helsingin Kia Kosusen viimeistellessä heti toisella peliminuutilla. Kiekko-Espoon mukaan kahinoihin toi kuitenkin Minka Levander maalillaan ensimmäisen erän puolivälissä.
Peli jatkui pitkään maalittomana, ja ottelun seuraava osuma nähtiin toisen erän loppuun jälleen Helsingin Kia Kosusen osumalla. Molemmat joukkueet kuitenkin loivat ahkerasti paikkoja, eikä näin ollen yritystä puuttunut.
Pelin toiselle puoliskolle siirryttäessä Kiekko-Espoon Tanja Ahonen toi joukkueen kuitenkin tasoihin kovalla jäälaukauksella. Töitä tehtiin molempiin suuntiin ja nähtiin vielä pari maalia. Näin ollen kolmas erä päättyi Helsingin 4-3 johtoasemassa.
Viimeiseen erään lähdimme takaa-ajoasemasta, joten tuumaakaan ei voitu antaa periksi. Tosin Helsinki oli liikenteessä hyvinkin samalla asenteella, ja tilanteista ei puuttunut vauhtia. Monen hyvän hyökkäyspyörityksen päätteeksi Kiekko-Espoon Riikka Sjögren pääsi laittamaan riparista maalivahdin ohi tasoittaen tilanteen vain muutama minuutti ennen ottelun päättymistä. Sunnuntain ottelu siis päättyi lukemiin 4-4.
Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Helsingiltä kolme maalia takonut #9 Kia Kosunen ja Kiekko-Espoolta puolustuksen pirteä, hyvällä jalalla töitä tekevä luottopelaaja #11 Kia Erkkilä.
Meini Kärnän kommentit:
 "Oli kivaa päästä pelaamaan tasainen ja vauhdikas ottelu Helsingin kanssa, kuten oli odotettavissa. Hyviä maalintekopaikkoja ei uupunut tänään kummaltakaan joukkueelta. Lukemat kuvaavat mielestäni hyvin pelin kulkua. Saatiin pelistä paremmin ote toisella puolikkaalla, jolloin tehtiin tarvittavat maalit tasapeliin."