Työläät pisteet Espooseen

20.11.2023

Kiekko-Espoo - Haukat 8-6 (2-1, 1-2, 2-1, 3-2)

Sunnuntaina pelattiin ensimmäisen kierroksen viimeisimpiä pelejä, kun Haukat saapui Tapiolaan Kiekko-Espoon vieraaksi. Peli oli alusta asti intensiivistä taistelua molemmilta joukkueilta. Ensimmäisen erän aikana Kiekko-Espoon Jenna Hakkarainen #45 onnistui maalinteossa kahdesti, mistä Haukkojen Minka Tiihonen #29 sisuuntui tuoden ensimmäisen erän päätyttyä taululle lukemiksi 2-1. Toisen erän alku oli tiukkaa vääntöä Minka Tiihosen #29 iskiessä jälleen ja tuodessa Haukat tasalukemiin 2-2. Toisen erän loppupuolella Haukat antoivat Kiekko-Espoolle mahdollisuuden johtoasemaan ottamalla kaksi jäähyä antaen melkein 2 minuutin 5vs3 ylivoiman. Ylivoimaa ehdittiin pelaamaan vain 11 sekuntia kun Kiekko-Espoon kapteeni Kia Erkkilä #11 johti heidät 3-2 johtoon. Erän lopussa Haukat pääsivät tasoittamaan tilanteeksi 3-3, ja pitkälle erätauolle lähdettiin niissä lukemissa.

Haukoille pitkä erätauko oli tehonnut, kun ensimmäisen hyökkäyksen aikana Vilma Tuominiemi #19 iskee heidät ensimmäistä kertaa johtoon 3-4. Kolmannessa erässä maalinteossa onnistui myös Kiekko-Espoon Luana Perez #16 ja Kia Erkkilä #11. Neljänteen erään lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 5-4. Neljännessä erässä maaleja tehtiin molempiin päihin Kiekko-Espoon onnistuessa useammin, ja näin peli päättyi lukemiin 8-6.

Haukat eivät päästäneet Kiekko-Espoota helpolla, mutta silti kaksi tärkeää pistettä jäi tänään Espooseen. Pelissä parhaina palkittiin Espoolta ansaitusti kaksi maalia iskenyt #11 Kia Erkkilä ja Haukoilta ensimmäisen SM-sarjapelin hienosti pelannut #37 Laura Latostenmaa.

Alkusarjan viimeinen peli pelataan ensiviikon lauantaina Tapiolassa, kun Blue Rings saapuu Kiekko-Espoon vieraaksi. Luvassa on kovaa taistelua alkusarjan viimeisistä pisteistä, joten kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan vauhdikasta peliä. Peliä voi seurata myös Ruutu+ -palvelusta.