Unelmasta totta – Kiekko-Espoolle Mestis-lisenssi!

30.04.2020

Suomen Jääkiekkoliiton lisenssikomitea on päättänyt torstaisessa kokouksessaan myöntää Kiekko-Espoo Oy:lle Mestis-lisenssin. Päätöksen myötä espoolainen miesten edustusjääkiekkojoukkue tulee pelaamaan kaudella 2020-2021 Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Koronaepidemian päätettyä jääkiekkokauden ennenaikaisesti maaliskuussa, Kiekko-Espoo ei päässyt tavoittelemaan sarjanousua normaalin karsintamenettelyn kautta. Poikkeuksellisten olosuhteiden johdosta Mestiksen hallitus esitti SJL:n liittohallitukselle, että Mestiksen joukkuemäärää pyritään kasvattamaan neljääntoista joukkueeseen, ja lisäpaikkoja tarjotaan kaudella 2019-2020 Suomi-sarjan välieriin yltäneille joukkueille.

Toimenpiteen tarkoituksena oli turvata sarjan jatkuvuus siinäkin tapauksessa, että jokin seura joutuu kaikesta huolimatta luopumaan sarjapaikastaan. Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen liittohallitus päätti niin ikään, ettei Mestiksessä pelata karsintoja kauden 2020-2021 päätteeksi, jotta seurojen taloudellista tilannetta voidaan helpottaa.

Kiekko-Espoo Oy jätti annettuun määräaikaan 15. huhtikuuta mennessä lisenssihakemuksen Suomen Jääkiekkoliitolle.

- Panostimme selkeästi päättyneellä kaudella siihen, että olisimme valmiita Mestis-karsintoihin. Tätä taustaa vasten oli luonnollista, että Espoossa lähdettiin hakemaan sarjanousua, joka nyt tehdyllä päätöksellä varmistui, Kiekko-Espoo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ami Rubinstein sanoo.

- Miesten edustusjoukkueen nousu Mestis-tasolle on osoitus siitä, että tekemämme pitkäjänteinen työ espoolaisen jääkiekon yhteisöllisyyden, yhtenäisyyden ja tulevaisuuden eteen on ollut kannattavaa.

Espoolaiset yritykset ovat kuluneiden kahden vuoden aikana lähteneet ilahduttavasti mukaan yhteiseen espoolaisjääkiekkoilun rakennusprojektiin. Harrastajien määrässä mitattuna Suomen suurin jääkiekkoyhteisö tarvitseekin lisää kumppaneita, ja Kiekko-Espoossa uskotaan vahvasti siihen, että Mestis tuo lisää näkyvyyttä koko espoolaiselle jääkiekko- ja yrityskentälle.

- Mestis-toiminnan käynnistäminen yhteiskunnassamme elettävien vaikeiden aikojen keskellä tekee tilanteesta haasteellisen. Toivommekin, että yritykset ja ihmiset lähtevät mukaan yhteiseen espoolaisen kiekon tarinaan, Rubinstein summaa.

Tulevan kauden joukkueesta ja kausikorttimyynnistä tiedotamme erikseen myöhemmin.

LISÄTIEDOT

Ami Rubinstein, 050-4028 400
puheenjohtaja, Kiekko-Espoo Oy

Antti Manninen, 044-0879616
operatiivinen johtaja, Kiekko-Espoo Oy