Vierasjoukkue NoU vahvempi Tapiolassa

03.04.2022
Kuva: Timo Kupiainen

Toinen finaaliottelu pelattiin aurinkoisessa Espoossa Tapiolan jäähallissa, kun ensimmäisen finaalisarjan ottelun voittanut Nokia saapui Espoon kotihalliin. Ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon 3-8 (1-2, 1-4, 0-2, 1-0).

Ottelu alkoi tasaisissa tunnelmissa joukkueiden tehdessä maaleja vuoron perään. Toinen erä oli kuitenkin täysin vierasjoukkue NoU:n hallinnassa. Kiekko-Espoo päästi Nokian liian monta kertaa hyökkäämään siirretyn rangaistuksen aikana, jotka he hyödynsivät tehokkaasti.

Pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 2-6. Kiekko-Espoota tilanne ei lannistanut vaan erätauon aikana päätettiin nostaa tasoa ja hoitaa homma kotiin huikean kotiyleisön edessä. Erätauon jälkeen Kiekko-Espoo luisteli kentälle sisuuntuneena ja valmiina taisteluun. Kova työ ei tuottanut tulosta, sillä vierasjoukkue jatkoi renkaan hallitsemista ja he tekivät kolmannessa erässä kaksi maalia Kiekko-Espoon jäädessä nollille.

Neljännessä erässä työ alkoi tuottaa tulosta ja Kiekko-Espoo sai pelin siirrettyä hyökkäyspäähän. Vetoja Kiekko-Espoo pommitti läpi erän, kuitenkin vain yksi yllätti NoUn maalilla vartioineen Kaisa Katajiston.

"Tänään emme pystyneet pelaamaan omaa peliä, otettiin liikaa turhia jäähyjä, joista Nokia pääsi rokottamaan. Samalla emme itse tehneet vastaavista tilanteista maaleja. Nyt täytyy nollata tämä peli ja kääntää katseet kohti tulevaa viikkoa ja ensi keskiviikon peliä." Kiekko-Espoon kapteeni Tanja Ahonen kommentoi.

NoU johtaa ottelusarjaa 0-2. Seuraava fiinaliottelu pelataan Nokialla keskiviikkona 6.4. jolloin finaalisarja on katkolla Nokialle.