Voitto viikonlopun ainoasta ottelusta

10.02.2024

Nokia - Kiekko-Espoo 3-7 (0-2, 1-0, 0-4, 2-1)

Kiekko-Espoo matkasi tämän viikonlopun ainoaan otteluunsa Nokialle. Viime kertaisesta kohtaamisesta sisuuntuneena Kiekko-Espoo vei tänään pisteet Espooseen.

Ottelu alkoi odotetusti tasaisissa merkeissä. Kiekko-Espoo sai kuitenkin ensimmäisenä maalihanansa auki, kun ajassa 4:09 Nicole Thesleff onnistui maalinteossa. Vain kahta minuuttia myöhemmin Thesleff onnistui jälleen, kun hän viimeisteli läpiajotilanteesta Kiekko-Espoolle 0-2 johtoaseman.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä molempien luoden maalipaikkoja. Nokia onnistui hyödyntämään maalipaikkansa, kun ajassa 04:59 Mette Nurminen kavensi alivoimamaalilla tilanteeksi 1-2. Erän loppupuolella Nokia otti peliä enemmän haltuunsa, kun Kiekko-Espoo sortui jäähyilyyn. Nokia ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään tilanteitaan, vaan pitkälle erätauolle lähdettiin Kiekko-Espoon johtaessa 1-2.

Kolmas erä oli maalien valossa selkeästi Kiekko-Espoon, kun espoolaiset onnistuivat ohittamaan nokialaisten puolustuksen neljään otteeseen. Maalintekijöitä oli laajalta rintamalta, kun Luana Perez, Minka Levander, Lulu Karttunen ja Aada Mäntyvaara onnistuivat kaikki kertaalleen maaliteossa. Nokialla oli kuitenkin erässä enemmän vetoja, mutta Espoon puolustus ja erinomaisen pelin Espoon maalilla pelannut Hanna Minkkinen estivät nokialaisten yritykset.

Neljännessä erässä Nokia haki vimmatusti kavennusta ja sai pyöritettyä peliä paljon Kiekko-Espoon päädyssä. Nokia onnistuikin erässä kahteen kertaan, kun Jenni Linnamäki ja Mette Nurminen onnistuivat maalinteossa. Kiekko-Espoo puolusti kuitenkin kurinalaisesti, eikä päästänyt Nokiaa kolmea maalia lähemmäksi. Lopulta ottelun viimesekunneilla Kiekko-Espoon Riikka Sjögren onnistui maalinteossa ja sinetöi loppulukemiksi 3-7.

Ottelun parhaina palkittiin Kiekko-Espoolta #16 Luana Perez ja Nokialta #77 Hanna Ovaska.

Kiekko-Espoon pelit jatkuvat ensi viikonloppuna kotiotteluilla, kun Kiekko-Espoon vieraaksi saapuu lauantaina Lahti Ringette ja sunnuntaina Helsinki Ringette.