Vuosi 2022 aloitettu Espoossa neljällä pisteellä kotikaukalossa

16.01.2022
Kuva: Timo Kupiainen

Viikonlopun toisessa kotiottelussa Tapiolassa vastaan luisteli Lahti Ringette, ja ottelu päättyi kotijoukkueen tiukkaan voittoon lukemin 7-6 (1-1, 3-1, 1-2, 2-2), kun kotijoukkue viimeisteli voittomaalin 31 sekuntia ennen loppusummeria.

Ensimmäinen erä pelattiin maalittomana peräti kymmenenteen minuuttiin asti, kunnes Lahden Tanja Eloranta päätti aloittaa maalitehtailun. Peli oli tasaista vääntöä, mutta Lahti oli vähän enemmän tahdikkaampi ottelun alussa ja sai hyvästä työstä palkinnon siirtymällä johtoon. Espoo ei lannistunut maalista, vaan lisäsi tempoa ja huolellisuutta tekemiseen ja Espoon Riikka Sjögren tasoitti kolme sekuntia ennen erän loppumista hienolla hyökkäyskolmikon syöttelyllä.

Espoon vire jatkui toiseen erään, hyökkäys sai tukea puolustuspään avauksista ja seuraavat kolme maalia kirjattiin Espoon Neea Virtaselle (2+2) ja Luana Perezille (1+0). Espoon kova karvaus yllätti Lahden pelaajat, he pyrkivät jatkuvasti saaman takaisin hyvän otteen pelistä, joka oli pelin ensimmäisillä minuuteilla. Lahti ei kuitenkaan jäänyt nollille toisessa erässä. Viimeisellä viidellä minuutilla pääsimme nauttimaan Niina Piiroisen (2+3) hienosta yksilösuorituksesta, joka siivitti Lahden pitkälle erätauolle toiveikkaana.

Lahti aloittikin kolmannen erän erittäin terävästi eikä pitkän erätauon jälkeen heidän nokka ehtinyt tuhisemaan kuin 12 sekuntia kun Espoon verkko jo heilu hienolla Huvisen (2+1) snaipperin tarkkuudella ylämummoon. Espoo yritti löytää pelirytmiään pitkään, Lahti käytti tämän hyvin edukseen ja kirjasi vielä yhden maalin itselleen, jossa Lahden tehokaksikko (Piiroinen+Huvinen) oli asialla. Peli siirtyi kutkuttavaan tasatilanteeseen, kun kolmatta erää oli vajaa kaksi minuuttia jäljellä hyökkääjien syöttöpelillä tilanne vihdoin aukeni ja toistamiseen Sjögren pamautti Espoon johtoasemaan.

Kun alle kaksi minuuttia oli viikonlopusta jäljellä ja Espoo antaa Lahdelle erinomaisen paikan tasoittaa, kun Espoo pelasi loput ottelusta vajaalla saatuaan rangaistuksen puolustustilanteesta. Erän viimeisillä minuuteilla riitti tilanteita, kun Lahden maalivahti Roosa-Mari Heikkinen otettiin maalilta pois ja joukkue pelasi kuusi vastaan neljä. Krista Lanteri pamautti tiukan pyörityksen jälkeen Lahden tasoihin (1+0) ajassa 59:11. Espoo valmennus peluutti pelaajia kovalla kuormituksella. Peliä oli jäljellä tasan 49 sekuntia tilanteessa 6-6 ja Espoon keskialoitus. Espoo ylitti varmasti siniviivan ja piti rengasta maltilla hallussaan. Espoon kuumin pelaaja tänään Sjögren päätti laukaista tarkan kokis pullon korkuisen vedon ristikulman, kun kellossa oli jäljellä 31 sekuntia. Laukaisu päätyi verkkoon ja tilanne kotijoukkueelle 7-6. Lahti yritti vielä ilman maalivahtia tasoittaa tilanteen, mutta Espoon tiivis kolmio tällä kertaa kesti.

"Peli rullasi aaltomaisesti läpi ottelun. Lahti aloitti terävästi toisen puoliskon ja me tyydyimme seuraamaan sivusta. Meillä oli kuitenkin itsevarma olo ja olimme päättäneet voittaa ottelun vahvalla yhteispelillä sekä valmennuksen pienillä viilauksilla", kommentoi kotijoukkueen Emma Wood.

Trilleripelin parhaat pelaajat; Espoolta Riikka Sjögren 4+1 ja vastustajalta Mia Huvinen 2+1. Seuraava peli pelataan lauantaina Laitilassa ja sunnuntaina, peli joka jouduttiin siirtämään viime viikolta, pelataan kotikaukalossa Tapiolassa.